Dwa słowa o nawigacjach które użytkowałem w ix35
Pierwsza to Navidirect dedykowana do ix35 - dla mnie było ważne że obsługuje Automapę. Po wyjechaniu z salonu czar prysł: gubienie stacji radiowych ( wymiana na gwarancji płytki w stacji), ekran na którym coś widać tylko w nocy - w dzień szary i tyle, jakość dźwięku - safari w fiatach 125. Generalnie kicha - za wyjątkiem tego że pasuje stylistycznie do kokpitu. Po 6 m-cach wymieniłem na Clariona NX702E ( o czym pisałem wcześniej na forum). Jedyny minus Clariona ( nie wiem czy jest już to rozwiązane przez producenta stacji) że w ix35 nie działają przyciski przy kierownicy do obsługi telefonu. Natomiast obsługa tel przez radio bardzo przyjazna i poprawna. Jakość dźwięku bez porównania , widoczność wyświetlacza bez zarzutu nawet w słoneczne dni przy szklanym dachu, telewizja i co najważniejsze od paru miesięcy dostępna Automapa dla Clariona. Polecam też model tańszy z serii 502 albo coś innego producenta (Alpine, Pioneer) ale na pewno nie te tandetne stacje dedykowane - ateż wcale nie kosztują mało.