Forum > Accent
dusi przy wciskaniu gazu
Hants:
--- Cytat: "Vex" --- to brak przepustowosci najbardziej bys odczuwal w gornym zakresie obrotow czyli 4-6 tys.
--- Koniec cytatu ---
Rzekne: 3-4 tys.
A Autorowi watku najprawdopodobniej w jakis sposob zmniejszono ř w wydechu. Proponuje wykrecic katalizator, latarka w dlon i... szukaj problemow.
81wilku:
no jest 3-4 tys obrotów, 20km /h- 30km/h na 2 biegu-dławi, puszczam gaz, dodaje gaz wchodzi na 3tys obrotów i jedzie 40-50km/h na 2 biegu, najczesciej tak jak mówiłem jak jade pod górke, albo na swiatłach stoje, ruszam z 1 biegu pod górke i daje 4tys obrotów, przy predkości 15km/h :-(
Myślisz ze to katalizator? Byłem u gościa jednego który uważa ze gdzies tłumik bedzie zatkany , jak spawali to zj*****i.
Hants:
_PRZYPUSZCZAM_, ze cos niechlujnie pospawali. Pisales w watku, ze kupiles nowa siatke, a co sie stalo z ta rura elastyczna w oplocie? Moze ja jakos wgieli do srodka.. Wydaje mi sie, ze najlatwiej jest zdjac katalizator i spojrzec do srodka (w strone silnika). Ale tu male ostrzezenienie - te sruby sa najczesciej w katastrofalnym stanie - odkrecac trzeba bardzo ostroznie i najlepiej pozniej wstawic nowe. Mysle, ze w wersji oszczednosciowej - skonczysz wymieniajac cala front flexi pipe. Tak tez powienienes zrobic od poczatku. Nie sa to znowu az tak koszmarnie drogie elementy (Ostatecznie - szukajac nawet na szrocie w dobrym stanie)
Ewentualnie - ale to raczej rzadkosc.. nie odlaczyli akusa przy spawaniu i narobili troche zniszczen w elektronice.. Malo prawdopodobne, ale trzeba miec i to na uwadze..
--- Cytuj ---Naciskam gaz, auto wchodzi na 4tys obrotów a jedzie na 2 biegu 30km/h.
Jak puszcze lekko gaz i dodam ponownie to wszystko jest w normie i auto normalnie chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Zrob szybka, kilkukilometrowa wycieczke po okolicy. Duzo przyspieszaj. Otworz maske i powachaj. Czuc spalenizne?
Vex:
Mozesz miec zaspawany caly wydech albo polowe, samochod bedzie duzo wolniej wchodzil na obroty albo wcale, ale nie ma mozliwosci z powodu wydechu zeby silnik wchodzil na obroty i nie nabieral predkosci :lol:
Zrob sobie przelot i bedziesz mial swiety spokoj, bynajmniej z wydechem.
81wilku:
spod maski nic nie śmierdzi, ale przy włczonym silniku, jak jest sie na zewnątrz auta, słychac jaby ten tłumik nie równo chodził, jak traktorek, ale chodzi cicho.
Nawigacja
[#] Następna strona