Forum > Accent

dusi przy wciskaniu gazu

(1/6) > >>

81wilku:
Witam.
Mam taki problem. Około miesiąc temu zrobiła mi sie dziura w siatce która jest przy tłumiku, auto głośno wyło.
Pojechałem do zakładu z tłumikami, kupiłem siatke, wymienili mi równiez jedną cześć tłumika bo był zardzewiały.
Teraz gdy jezdze na 1. 2 biegu ( najczesciej pod górke gdy ruszam) auto, nie ma mocy.
Naciskam gaz, auto wchodzi na 4tys obrotów a jedzie na 2 biegu 30km/h.
Jak puszcze lekko gaz i dodam ponownie to wszystko jest w normie i auto normalnie chodzi.
W czym moze byc problem i jak go rozwiązać?
Moze źle pospawali, a moze poprostu cos innego sie uszkodziło.
Biegi wchodzą bez zarzutu.
Prosze o pomoc

BartBartez:
Kiedyś widziałem jak złożyli wydechy na pastę uszczelniającą tak że zmniejszyła ona przelot wydech o conajmniej połowę (za dużo pasty) Może Tobie tak zrobili?

dyzio007:
obiaw jak przy spalonym sprzegle. podobno sprawdza sie jadac powolutku na 5 biegi i dodajac gwaltownie gazu jak zacznie sie silnik wkrecac a uto nie bedzie jechac to znaczy ze sprzeglo

81wilku:
Bardziej chyba cos z tym tłumikiem niz ze sprzęgłem, bo przed robotą siatki na tłumiku, tego nie było.
Co w tym wypadku zrobic?
Jak wyczyscic ten przelot?

Vex:
Opisany przez Ciebie problem nie ma nic wspolnego z wydechem, byc moze z wydechem tez jest cos nie ok. Ile bys nie mial koni 120 czy 20km to przy danej predkosci obrotowej musisz miec ta sama predkosc.
Byc moze spaprali Ci wydech, cos stawia opor, dla silnika to wieksze obciazenie i tym samym sprzeglo daje znac o sobie. Co do samego wydechu to brak przepustowosci najbardziej bys odczuwal w gornym zakresie obrotow czyli 4-6 tys. Wtedy jest wykorzystywana w pelni srednica ukladu. Jesli wkreca sie normalnie to raczej nie wydech.

Co do samego wydechu to sposob jest jeden. Pojechac do dobrego zakladu zdjac calosc, obejrzec i zamocowac jeszcze raz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej