Forum > Accent

dusi przy wciskaniu gazu

<< < (4/6) > >>

Hants:

--- Cytat: "Accent" ---Spalone sprzęgło
--- Koniec cytatu ---

Musi. Kompletnie zuzyte byc nie moze, bo by jezdzilo po nitach mocujacych ten ferryt do obreczy.

--- Cytat: "Accent" ---że te 4 tyś to są 2tyś. .... po głośności silnika
--- Koniec cytatu ---

:-/ Intrygujace metody badawcze. Sorry - ja na sluch rozrozniam tylko 0 albo 890 (ON lub OFF)

Mam awarie szklanej kuli - dla mnie EOT dopoki sie tworca watku nie zmobilizuje i nie zainteresuje wlasnym autem. :evil:

81wilku:
Interesuje sie, pogadąłem z mechanikiem, przyczyn moze byc wiele.
Na początek jutro wymienie świece, potem filtr paliwa, potem zabiore sie za tłumik.
Przejrzał troszke auto i stwierdził ze sprzegło jest ok.
we wtorek, srode skocze do innego mechanika i zobaczymy co dalej.
Ale dzieki za wasze sugestie, są naprawde pomocne.

premek:
Ale moment. na tym samym biegu przy tej samej prędkości obrotowej masz raz 15 km/h a raz 50?
Po co masz świece wykręcać? Masz zużyte sprzęgło. Niekoniecznie musi być spalone. Po prostu tarcza się wytarła i docisk nie jest w stanie już jej wystarczająco przytrzymać, bo jest zbyt cienka.
Dla mnie nie ma dyskusji. Szukaj sprzęgła i wymieniaj póki auto jeszcze wjeżdża pod górkę. Przy okazji pamiętaj - samo sprzęgło kosztuje mniej niż robocizna (trzeba wyrzucić z auta skrzynię a to średnia przyjemność dla mechanika), dlatego zawsze lepiej wymienić komplet. Chyba, że wiesz, że autem i tak nie pojeździsz uż dłuigo to wtedy szkoda kasy na docisk i łożysko.

81wilku:
tak , jade na 2 biegu powiedzmy 40km/h. dojerzdzam do świateł. staje na czerownym, potem wrzucam jedynke i jade dwójke i jade 20km/h przy obrotach 4tys. popuszczam gaz, wciskam gaz ponownie i przy 4tys obrotów uzyskuje 40-50 km/h i wrzucam 3 bieg i jade dalej normalnioe juz.

Dzisiaj wymieniłem swiece, jedna była zryta, ale wymieniłem wszystkie 4, przejechałem do pracy i spowrotem i problem nagle znikł.
Więc moze to świece?
Dziewne troche.
Zauwazyłem jeszcze przy włączonym aucie, gdy stoje na zewnątrz, dziwne odgłosy z tłumika, tak jakby był dziurawy gdzies, chodzi jak traktorek. :evil:

Jarek:

--- Cytat: "81wilku" ---Dzisiaj wymieniłem swiece, jedna była zryta, ale wymieniłem wszystkie 4, przejechałem do pracy i spowrotem i problem nagle znikł
--- Koniec cytatu ---

A co ja pisałem wcześniej :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej