Autor Wątek: Błąd P1805 - odłączenie immobilisera  (Przeczytany 2408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

spychoo

• Gość
Błąd P1805 - odłączenie immobilisera
« dnia: 02 Styczeń 2009, 09:25:55 »
Mam błąd P1805. Z tego co sprawdziłem to jakiś błąd z immobiliserem. Na razie na szczęscie nie maiłem żadnych problemów z odpaleniem ale już za wczasu zastanawiam się czy nie wyłączyć immobilisera. Stąd 2 pytania
1. Czy ktoś miał już taki błąd? (P1805) - jeśli tak to jakie były przyczyny / objawy / rozwiązanie ?

2. Czy da się odłączyć immobiliser - jeśli tak to jak ?

IgoReCzeK

• Gość
Błąd P1805 - odłączenie immobilisera
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Styczeń 2009, 10:17:36 »
Cytat: "spychoo"
Czy da się odłączyć immobiliser - jeśli tak to jak ?

Witam. Rozmawiałem kiedyś z serwisantem i podobno da się wyłączyć immobilizer programowo w Sonacie, czy oprogramowanie w Accencie ma taką samą budowę modułową tego nie wiem. Tak czy siak jest cień szansy, że i u Ciebie będzie można go wyłączyć, by pewnego dnia samochód nie zaskoczył Cię kaprysem nie uruchomienia się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Pozdrawiam Igor.
P.S.
Jeśli zdecydowałbyś się na wymianę komputera (informacja umieszczona w innym temacie) to trzeba będzie przeprogramować posiadane kluczyki ewentualnie komputer (jeśli posiadasz klucz Master), a to kosztuje w ASO kilkadziesiąt złotych (zobacz ten temat).

e-gen

• Gość
Re: Błąd P1805 - odłączenie immobilisera
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Styczeń 2009, 14:14:03 »
Cytat: "spychoo"
Mam błąd P1805.

gratuluję ;-)

Niczym się nie przejmuj - najprawdopodobniej kiedyś ktoś wsiadł do samochodu, włożył kluczyk do stacyjki i przez kilkadziesiąt sekund go nie odpalał - komputer zinterpretował tą sytuację jako błąd.

That's all folks!