sprzeglo nie moze piszczec , zastanow sie chlopie co piszesz, sprzeglo moze co najwyzej wyc i wtedy jest problem z tarcza dociskowa, czuc to takze w czasie jazdy (skrzynia nie dziala tak jak powinna) i aby to sprawdzic to nic nie trzeba wyjmowac ale zrobic powyzsze testy, wtedy bedziesz mial pewnosc. Bo naprawiajac to twoim sposobem "kml" bez urazy
ale chyba masz podejscie jak wiekszosc polskich mechanikow, najlepiej wymieniac wszystko co mozna, bo po co mu cale sprzeglo?? A napewno chodzi mu zeby zrobic to w miare tanio i w 100% dobrze.
Nie ja mam takie podejście, że
nie rzeźbie w gównie. Mam dokładnie tak samo w tej chwili w samochodzie, jeździ niby ok ale puszczając szybko sprzęgło słychać metalicznie pisknięcie i dopiero ostra jazda ujawnia fakt, że sprzegło nie przenosi mocy jak należy. Wystarzy spróbować ruszyć z odcięcia albo pociągnąć do odcięcia np na 3 biegu.
Puszczanie sprzegła na zaciągnietym ręcznym nic nie daje, wiem bo robiłem tak u siebie i
to w żaden sposób NIE jest miarodajny test tego w jakim ono jest staniePowtarzam jeszcze raz, sprzęgło się kończy i dopiero wyjęcie skrzyni i inspekcja tego co jest może obalić te tezę. Żaden pasek ani nic z tych rzeczy nie daje takich objawów jakie tutaj wystepują.
A piszczenie sprzegła może pochodzić z faktu, że nie ma na nim okładzin i łapie na nity - widziałem ostatnio takie sprzęgło wyjete z samochodu: idealny połysk metaliczny na obydwu płaszczyznach a samochód "jeździł".
Lada moment będe to robił u siebie i jestem pewien, że to jest sprzegło ale jezeli się okaze ze jest inaczej to o tym napisze.