Witam. Chciałem jeszcze dodać, że same żarniki xenonowe można dopasować do danego typu reflektora, ale wymagana jest modyfikacja ich zasilania (nie nadają się do zasilania prądem w sposób bezpośredni, jak to jest przy klasycznym rozwiązaniu). Na rynku można również spotkać żarówki nieznanych producentów, które podszywają się pod xenony zbliżoną nazwą fonetyczną, dlatego trzeba uważać i dobrze się upewnić, by nie było później rozczarowania. Pozdrawiam Igor.
P.S.
dyzio007 jak masz dobrze wyregulowane reflektory, to nikogo nie oślepiasz, z drugiej zaś strony nie każdy dobiera odpowiednie żarniki do swoich reflektorów kupując przypadkowe zestawy na Allegro i dlatego jest na drodze jak jest. Im starszy jest reflektor ze specyficzną polaryzacją tym jest trudniej dobrać coś, co pasuje, a czasem wręcz niemożliwe. Dobre oświetlenie drogi to podstawa bezpieczeństwa kierowcy. Ja osobiście jeszcze się nie zdecydowałem na zakup zestawu xenonów, ale rozważam takie rozwiązanie jedynie z zestawem montowanym seryjnie w Hyundai'ach (najnowsza Sonata na przykład).