Forum > Accent
Ksenony-czy będą dobre?
BartBartez:
Gunia ty masz zapewne żarówki H4. Polecam zestawy Philipsa Blue Vision - naprawdę rewelka. Są dość drogie - około 100zł kpl ale naprawdę warto.Dają lepsze światło niż te wynalazki typu 140/100w
gunia:
BartBartez, dzięki za podpowiedz, w takim razie pomyślę o tych żarówkach o których napisałeś, mam nadzieje że będą pasowały.
kml:
gunia, ja testuje od przed zimy Tsungramy + 60%. Kosztuja dużo mniej niż BV i naprawde są ODCZUWALNIE mocniejsze. Żeby nie robić off topa to powiem, że mam znajomego który miał takie ksenony i pomimo tego, że świeciło to ładnie to widać było, że są dołożone do samochodu ( nubira )
Znacznie fajniejsze są lampy dedykowane do samochodu, na żarówki H1 z ringami. Od pewnego czasu jeźdza w passacie znajomego i mało tego, że wyglądaja naprawde ładnie to jeszcze bardzo fajnie świecą. Lampy posiadają wybitą homologację i nie ma mowy o żadnej rzeźbie. Sęk w tym, że nie wiem czy są dostepne do accenta.
Vex:
Jesli chcesz uzyskac swiatlo najbardziej efektowne to kup zarowki typu blue Philipsa czy Osram, jesli natomiast zalezy Ci na swietle najbardziej efektywnym to tych samych firm, ale +50%. Przy tych ostatnich swiatlo jest bardzo bielutkie a oswietla daleko w dal, po wlaczeniu dlugich widac koniki polne w polu :)
Te zarowki przy tej samej mocy daja lepsze rezultaty i co za tym idzie wydzielaja wiecej ciepla co sprawia ze przepalaja sie szybciej. +50% czesto krocej niz rok. Ja na bezpieczenstwie nie oszczedzam, wiec to dla mnie zaden problem.
Zarowke w Accencie mozna wymienic w 20 sekund :)
I co najwazniejsze, ostatnio te zarowki mocno potanialy. H4 Osram +50% placilem 17zl/sztuka.
kml:
--- Cytat: "Vex" ---Zarowke w Accencie mozna wymienic w 20 sekund
--- Koniec cytatu ---
Prawda, ale po założeniu mocnych zarówek należy jechać na sprawdzenie świateł. U mnie po założeniu trzeba było delikatnie skorygować światła.
Nawigacja
[#] Następna strona