Forum > Zakup Hyundaia

Kupno - TUCSON JM

<< < (53/66) > >>

bartek:
Dzięki za odpowiedzi, tego z Zamościa sprawdzałem na auto baza i nic nie wyszło. Ten z kangurem z przodu po Vin wychodzi że miał 4 kolizję w Austrii na ładnych parę tys euro. Oglądałem kilka aut w Zduńskiej woli w tym jedna sportage z Sieradza i niestety żaden mi nie odpowiadał. Wiem że 4x4 to nic specjalnego ale w zimie zawsze trochę pomoże. A błotniki dodają temu autu uroku i też przynajmniej na tą chwilę te 2 wymagania powinno auto spełnić żebym się nim zainteresował. Jakbyś mógł rekonesans zrobić po komisach byłbym wdzięczny.

Krzecha:
w sumie ja też, jak swojego szukałem to miałem ściśle określone wyposażenie auta ;-) i po pół rocznym poszukiwaniu trafił się. Z tą trasą to bardziej mi chodziło o podanie Ci adresów komisów w tych mieścinach bo trochę ich jest a z głównej drogi to widać raptem połowę. A Zduńską Wolę i Łask znam dość dobrze. Jak szukałem swojego auta to oglądałem filmy na youtube odnośnie na co powinno się zwrócić uwagę przy ściąganiu auta z zagranicy jakie opłaty, jakie dokumenty załatwić i tam koleś dodatkowo za opłatą dowiadywał się szczegółowych danych o aucie, tj dzwonił do wydziałów komunikacji za granicą, na stacje kontroli pojazdów i jeżeli był serwisowany w ASO to też dzwonił do ASO. Fajna sprawa bo można zweryfikować sprzedającego czy mówi prawdę, dużo lepiej niż AutoBaza. Ja bynajmniej w innych językach jestem słaby a tak mi pomógł. Tu jest przykładowy film tego kolesia co te dane załatwia, tylko trzeba mu wcześniej dać dużo innych rzeczy dzięki czemu będzie mógł sprawdzić tj, skan dowodu rejestracyjnego, numer VIN czy ostatniego TUVA, i nazwę ASO, z każdego państwa co innego musi być dlatego warto prywatną wiadomość do  niego napisać. https://www.youtube.com/watch?v=vhrsuPZyADg

andrzej300:
Profesjonalny sprzedawca daje wszystkie dokumenty potrzebne do rejestracji jeżeli auto jest z za granicy.Nie trzeba oglądać filmów na youtube co jest  potrzebne..nie te czasy

bartek:
Jutro jadę oglądać tego https://www.olx.pl/oferta/hyundai-tucson-4x4-benzyna-klimatronic-alufelgi-oryginal-100procent-CID5-IDmn8YV.html i jeszcze coś takiego https://www.olx.pl/oferta/suzuki-grand-vitara-z-kangurem-w-gazie-CID5-IDnm4to.html

Krzecha:

--- Cytat: "andrzej300" ---Profesjonalny sprzedawca daje wszystkie dokumenty potrzebne do rejestracji jeżeli auto jest z za granicy.Nie trzeba oglądać filmów na youtube co jest  potrzebne..nie te czasy
--- Koniec cytatu ---

wiesz co staram się szanować tych co udzielają się na forum, czytam starannie ich posty i staram się je zrozumieć. Ty chyba przeczytałeś ze cztery linijki mojego posta i dałeś bezsensowną odpowiedź, czuję że taki miał być cel i nabiłeś sobie posta. Nie rozchodziło mi się o to jakie dokumenty daje sprzedawca, tylko o człowieka z filmu bo on zajmuje się zawodowo zbieraniem informacji a aucie, zna kilka języków ewentualnie ma ludzi po świecie którzy mu załatwiają wejścia do urzędów, stacji, serwisów. Ja francuskiego czy belgijskiego nie znam, a tym bardziej nawet nie wiedziałbym jak się za to zabrać on robi to za mnie. W polskim ASO nic mi nie powiedzieli o moim aucie, w autoDNA też nic nie było, a gdy koleś zadzwonił do salonu we Francji dostał całą listę wizyt i wymienionych rzeczy w moim aucie i o to mi chodziło, tak samo zrobił ze stacją kontroli na której był ostatni przegląd TUV i wpis o przebiegu.

bartek,  co do srebrnego Tucsona, znów po zdjęciach ciężko coś mądrego powiedzieć  ;-) zderzak przedni jakby ciemniejszy od reszty listew, ale może to tylko światło tak pada. Warto zobaczyć czy nadkola we wnękach są poprzykręcane tymi samymi śrubami czy czasem każda nie jest z innej parafii, albo łby nie są wyświechtane. Tył na pierwszy rzut oka w porządku widać zacieki na śrubach (zaślepkach) od silniczka wycieraczki ale to dobrze, znak ze nie było tu nic ruszane. Szkoda że wnętrza nie ma fotek, dodatkowe oświetlenie też fajna sprawa.

O Suzuki za wiele nie powiem sąsiad ma 3.2 v6 jest przeszczęśliwy jego córka też kupiła tyle że 2.7 nic się nie psuje tylko eksploatacja, o wadach nic nie wiem. Jak dla mnie to 2.0 i automat w aucie które waży 1800+ to trochę za słabo. Widzę że auto ma soczewy a nie wiem czy przy soczewkach to już spryskiwacze nie powinny być. Jak są soczewy to już D2S.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej