Forum > Zakup Hyundaia
Kupno - TUCSON JM
bartek:
To suzuki sobie odpuszczam, po sprawdzeniu vin wyszlo ze mial cztery kolizje w PL i kazda tak naprawde na sumy prawie szkody całkowitej...
Krzecha:
Trzeba się mieć zawsze na baczności i korzystać z usług weryfikujących. A ostatnio widzę coraz częściej ze auta nie mają żadnej historii, jak by handlarze wyłapywali właśnie takie egzemplarze które można skręcić i wyklepać beż świadków.
bartek:
vin hyundaia KMHJN81BP6U406308 a tu vin suzuki dla potomnych JSAJTD54V00213951 , no nic jade zobaczyc hyundaia. Gość ma 2 w ofercie więc może coś z tego wyjdzie.
Krzecha:
Dobrze abyś pojechał z kimś kto zna się trochę na rzeczy i będzie osobą nieuteralną. Bo u Ciebie mogą zagrać emocje i na niektóre rzeczy nie zwrócisz uwagi ja tak miałem u siebie. Pojechałem z ojcem a on tylko za przyzwoitkę robił, dopiero po kilku dniach jak na spokojnie oglądałem niektóre rzeczy powychodziły, ale odpukać na tą chwilę ogarnięte.
Dobrze ze VINA podałeś, od razu wyłapałem standardowy numer handlarzy, auto jest z roku 2006, ale on Ci powie że w salonie rok przestał.
taki raport mi wyskoczył chyba po szwedzku https://biluppgifter.se/printa/XSS044 jeżeli auto że Szwecji a tak może być sądząc po dodatkowym oświetleniu, zajrzyj pod auto, czy czasem nie idzie ruda, obadaj sanki pod silnikiem... te niemieckie blachy to mogą być na sztukę, może że Skandynawii trafił do Niemca tam go podpicował i puścił do PL. Kiedyś angliki ściągali do Niemiec tam je rejestrowali robili przekładkę i mówili że to z Niemiec a faktycznie było GB.
Na otomoto jest 39 zdjęć, kierownica trochę widać wyświechtana od góry i od zewnątrz na spodzie (plaka nie szczędził), uszczelka otworu drzwiowego też przetarta i standardowo pedał sprzęgła. Komora silnika też dobrą kąpiel wzięła, jakieś kabelki wystają z tego oświetlenia. Brak rolety w bagażniku, czarną bardzo ciężko dostać na rynku wtórnym.
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-tucson-4x4-benzyna-klimatronic-alufelgi-oryginal-100procent-ID6yUxDD.html
andrzej300:
--- Cytat: "Krzecha" ---
--- Cytat: "andrzej300" ---Profesjonalny sprzedawca daje wszystkie dokumenty potrzebne do rejestracji jeżeli auto jest z za granicy.Nie trzeba oglądać filmów na youtube co jest potrzebne..nie te czasy
--- Koniec cytatu ---
wiesz co staram się szanować tych co udzielają się na forum, czytam starannie ich posty i staram się je zrozumieć. Ty chyba przeczytałeś ze cztery linijki mojego posta i dałeś bezsensowną odpowiedź, .
--- Koniec cytatu ---
przeczytaj jeszcze raz swojego posta, bo napisałeś coś takiego:
--- Cytat: "Krzecha" ---Jak szukałem swojego auta to oglądałem filmy na youtube odnośnie na co powinno się zwrócić uwagę przy ściąganiu auta z zagranicy jakie opłaty, jakie dokumenty załatwić
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Krzecha" --- bo on zajmuje się zawodowo zbieraniem informacji a aucie, zna kilka języków ewentualnie ma ludzi po świecie którzy mu załatwiają wejścia do urzędów, stacji, serwisów. Ja francuskiego czy belgijskiego nie znam, a tym bardziej nawet nie wiedziałbym jak się za to zabrać on robi to za mnie. W polskim ASO nic mi nie powiedzieli o moim aucie, w autoDNA też nic nie było, a gdy koleś zadzwonił do salonu we Francji dostał całą listę wizyt i wymienionych rzeczy w moim aucie i o to mi chodziło, tak samo zrobił ze stacją kontroli na której był ostatni przegląd TUV i wpis o przebiegu.
--- Koniec cytatu ---
no popatrz jakie to proste :mrgreen:
Wszyscy się tu tak podniecają autami ,a wziąłbym jednego czy drugiego na kilka większych placy w Europie gdzie dużo handlarzy z całej PL kupuje samochody i zobaczyli by te auta jak wyglądają na Export to nikt by pewnie nie kupił żadnego auta, a tu będą wybrzydzać że tu ryska, tam wgniotka , za granicą nikt na to uwagi NAJMNIEJSZEJ nie zwraca.
Tak naprawdę wszystkie lub prawie wszystkie auta 10 letnie mają przebiegi zbliżone do 300 000km , jak kupowane w niemczech to przebieg już skręcony w niemczech...na życzenie i tak to wygląda....
jak mały przebieg to był walony
Wszystko opiera się na cenie..bo taki jest klient w polsce ma być wszystko za jak najniższą cenę. W 90% przypadków głównym wyznacznikiem auta które kupuje klient w polsce jest CENA. Poza tym ludzie po prostu najzwyczajniej lubią być oszukiwani ...taka smutna prawda
Nawigacja
[#] Następna strona