Forum > i20

[i20 PB] Uszkodzone drzwi tylne z AC czy samemu naprawiać?

<< < (3/3)

Łukasz:

--- Cytat: "rafcio007" ---Chociaż trochę mam obawy co do jakości serwisu.
--- Koniec cytatu ---

I słusznie bo w większości ASO wysokie są tylko ceny a nie standardy/jakość/etc. Postaraj się rozeznać jakimi opiniami cieszą się ASO w pobliżu. Najlepiej byłoby jeśli to możliwe obejrzeć efekty naprawy blacharsko-lakierniczej w ASO do którego chcesz oddać auto.

Jeśli serwis nie cieszy się dobrymi opiniami to może warto będzie podjechać do oddalonego ASO o lepszej renomie.

rafcio007:
jeśli chodzi o ASO Hyundai to najbliższe mam u siebie w Białej Podlaskiej, a potem Lublin

toporek:
Drodzy Panowie! od Czerwca zeszłego roku każdy właściciel pojazdu jest "notowany" w Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym. Znana jest każdemu Agentowi z każdego towarzystwa liczba szkód w ciągu 3 ostatnich 12 miesięcy.

Szkody przypisywane są do numeru PESEL,a nie pojazdu stąd było moje zapytanie czy jest wykupione zabezpieczenie zniżki.
Jeszcze gorszą sytuacją jest to, że kiedy jest małżeństwo i np. żona powoduje szkodę to mąż też traci zniżki, bo jest wspólnota majątkowa!!

Dzięki temu wreszcie nie ma zarabiania na szkodach z AC i OC, co było wręcz dochodem wielu osób (swoją drogą piszę o wyłudzeniach w ubezpieczeniach pracę dyplomową:P)

Przykład: mam 5 samochodów, na jednym szkodę zrobiła babcia, drugim mama a trzecim ojciec i jeszcze siostra na tym samym samochodzie

Z 60% zniżki  (+/- 8 lat bezszkodowych) spada na 100% składki w ciągu jednego roku!! Mogłem nawet nie prowadzić tego auta a szkoda jest i traci się zniżki :(

rafcio007:
szkoda naprawiona, dzisiaj odebrałem autko i wszystko w porządku :) Warsztat wycenił szkodę na 2tyś zł netto  :shock:  Ale to już ich sprawa, będą z benefią się dogadywać :)

Co do zabezpieczenia zniżki nie było wykupione, trudno.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej