Autor Wątek: Accent 96 r - Pytanie o reflektory przednie  (Przeczytany 4780 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cien

• Gość
Accent 96 r - Pytanie o reflektory przednie
« dnia: 22 Grudzień 2008, 03:56:04 »
Mam pytanie o reflektory przednie.
Czy są gdzieś do dostania wersje reflektora z soczewkami ?

Generalnie innych poza standardem nie znalazłem :-/

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Grudzień 2008, 08:10:54 »
Witam. Nie spotkałem takiego rozwiązania nawet w tuningowanych Accentach I generacji rodem z całego świata, być może słabo szukałem. :roll: Obecnie nie sądzę, by ktoś podjął się wyprodukowania takiej lampy z uwagi na rocznik modelu. Od kolejnych Accentów lampy już niestety nie pasują. Pozdrawiam Igor.

Cien

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudzień 2008, 10:49:31 »
NO to czas poszukac 2 uzywanych reflektorow i zrobic to samemu :D
Soczewki jakieś mam, jedynym problemem będzie to że trzeba by z plexy wyrzeźbić szkło gładkie - nie ryflowane :-/
Niestety, nie wiem czy się tego podejmę, ale może warto spróbować :)
Ewentualnie szlifowanie powierzchni już istniejącej (ciężka praca).

Rozumiem że reflektorka z takim gładkim szkłem też nie uświadczę ? :-/

Byłby to przypuszczalnie jedyny Accent z takimi reflektorami w Polsce :D

Vex

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Grudzień 2008, 22:25:09 »
I pewnie jedyny bez homologacji na swiatla :) Wszelka wlasna inwencja zawsze mile widziana, ale swiatla to nie takie hop siup. Pamietaj sprawdzic na stacji kontroli pojazdow ;)

PS

Tanie "badziewie" ebayowe wygladajace dla niektorych efektownie czesto swieci duzo gorzej niz seryjne swiatla, wiec nie bralbym czegos niesprawdzonego nawet jak znajdziesz.

Cien

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Grudzień 2008, 01:19:59 »
Cytat: "Vex"
I pewnie jedyny bez homologacji na swiatla :) Wszelka wlasna inwencja zawsze mile widziana, ale swiatla to nie takie hop siup. Pamietaj sprawdzic na stacji kontroli pojazdow ;)

PS

Tanie "badziewie" ebayowe wygladajace dla niektorych efektownie czesto swieci duzo gorzej niz seryjne swiatla, wiec nie bralbym czegos niesprawdzonego nawet jak znajdziesz.

Zawsze sprawdzam przed zakupem, albo nie kupuję ;)
Co nieco znam się na tym, choćby z racji iż uczyłem się za młodu elektrotechniki samochodowej :mrgreen:

Co do reflektora jak sie uprę to od poczatku cały mogę zrobić , tylko "baza" ze starego. :-D
Fakt że bez homologacji, ale na pewno nie będą oślepiać bardziej niż standardowe z mocniejszymi żarówkami.
Ale ciężko mi czas na moje hobby znaleść ... ;/
Na razie rozglądam się za gotowcem, ale widzę że chyba nie ma takowego.
Na początek pójdzie na próbę chyba polerka szkła, tylko same szkła gdzieś muszę znaleść ...

pepe1974

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Styczeń 2009, 16:15:25 »
Mam pytanie czy lampy od anglika będą miały jakiś inny kąt oświetlania jezdni ? :-D

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Styczeń 2009, 17:20:23 »
Tak, lampy te nie beda doswietlac Ci pobocza i w dodatku beda razic jadacych z naprzeciwka, gdyz bardziej beda doswietlac srodek jezdni. Lewe swiatlo bedzie Ci swiecic dalej niz prawe. Lampy z Anglii sa lustrzanym odbiciem lamp stosowanych w Polsce.

pepe1974

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Styczeń 2009, 21:26:07 »
Czy jest możliwość wyregulowania,ustawienia tych lamp aby było ok?

Cien

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Styczeń 2009, 22:13:17 »
Cytat: "pepe1974"
Czy jest możliwość wyregulowania,ustawienia tych lamp aby było ok?

Nie ma - ze wzgledu na budowe reflektora, czyli odblysnika, szkla itp
Odpusc sobie, nowe reflektory na Alledrogo widzialem po 95 PLN

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Styczeń 2009, 23:02:31 »
Angielskie swiatla kupuje sie po to zeby wsadzic tam soczewe ;] jesli soczewy nie chcesz upchnac tam, kup wersje dla ruchu prawostronnego ;-)

Cien

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Styczeń 2009, 23:11:32 »
Cytat: "Mimix"
Angielskie swiatla kupuje sie po to zeby wsadzic tam soczewe ;] jesli soczewy nie chcesz upchnac tam, kup wersje dla ruchu prawostronnego ;-)

A uksztaltowanie/ryflowanie szkla ?
Do soczewek to przezroczyste, a tu chyba jednak nie sa ... ?

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Styczeń 2009, 23:37:08 »
Wlasnie tu jest najwiekszy problem. Samemu wypolerowac szklo bardzo trudno i jesli nawet to robi sie to w obawie ze peknie, a jesli zleci sie to jakiejs firmie to krzycza okolo 160 zl za komplet (prawe i lewe swiatlo). Wsadzic do srodka soczewke nietrudno, problem wlasnie z pozbyciem sie tych przetloczen. Ale nie jest to nie do zrobienia. Zatem jesli nie bawi Cie tuning kup swiatla dla ruchu prawostronnego, a jak nie, to mozesz sie bawic :evil: i miec niepowtarzalne swiatla ;-)

Cien

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Styczeń 2009, 00:48:08 »
Cytat: "Mimix"
Wlasnie tu jest najwiekszy problem. Samemu wypolerowac szklo bardzo trudno i jesli nawet to robi sie to w obawie ze peknie, a jesli zleci sie to jakiejs firmie to krzycza okolo 160 zl za komplet (prawe i lewe swiatlo). Wsadzic do srodka soczewke nietrudno, problem wlasnie z pozbyciem sie tych przetloczen. Ale nie jest to nie do zrobienia. Zatem jesli nie bawi Cie tuning kup swiatla dla ruchu prawostronnego, a jak nie, to mozesz sie bawic :evil: i miec niepowtarzalne swiatla ;-)

moze znasz namiary za 160 za komplet - tyle chetnie zaplace - bo samemu, to wiele dni szlifowania ...
Bede wdzieczny za sprawdzone namiary ...

pepe1974

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Styczeń 2009, 09:54:54 »
No cóż to już wiem wszystko po prostu lampy od anglików są do bani. :-D
To co od nich jest przydatne to tylko silniczki do regulacji świateł :-)
PS
Te lampy są od rocznika 99 ,3 drzwiowy.

Mimix

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Styczeń 2009, 12:47:33 »
moze znasz namiary za 160 za komplet - tyle chetnie zaplace - bo samemu, to wiele dni szlifowania ...
Bede wdzieczny za sprawdzone namiary ...

poszlo PW. :)
Cytat: "pepe1974"
No cóż to już wiem wszystko po prostu lampy od anglików są do bani.

Dlatego te swiatla sa duzo tansze :)