Autor Wątek: Katalizator do Accenta II  (Przeczytany 7916 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vex

• Gość
Katalizator do Accenta II
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Grudzień 2008, 00:54:08 »

kml

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Grudzień 2008, 21:24:31 »
Cytat: "Vex"
aaa... bo Ty masz juz ten porypany wydech :)

http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_select_order_list.php?query_nr=20&sysnr=04096005

BOSAL robi :)

Ciekawe za ile są, o ile w ogóle, dostępne.

Erebus

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Grudzień 2008, 21:42:01 »
Bosal to jest ten katalizator który jest właśnie zaznaczony w intercars że go nie ma. U dostawcy - można ściągnąć ale cena też mi się średnio uśmiecha. 1900 zł to moim zdaniem też spory wydatek. Jako, że miał by być sprowadzany tylko dla mnie nie da się podobno zrobić taniej :-|

kml

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Grudzień 2008, 22:57:10 »
Cytat: "Erebus"
Bosal to jest ten katalizator który jest właśnie zaznaczony w intercars że go nie ma. U dostawcy - można ściągnąć ale cena też mi się średnio uśmiecha. 1900 zł to moim zdaniem też spory wydatek. Jako, że miał by być sprowadzany tylko dla mnie nie da się podobno zrobić taniej :-|

Czyli albo trzeba szukać po całym kraju bo być może komuś zalega albo jechać do ludzi od wydechów np http://www.el-tec.pl i pytać się u nich co oni sugerują. Może uda się zrobić jakoś tak, ze nawet z ew przeróbką wydechu będzie znośna cena zważywszy, że na następne 100 tys spokój :)

Vex

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Grudzień 2008, 23:04:18 »

Ja bym na Twoim miejscu wybil wklad. Masz druga sonde za katalizatorem ?

Erebus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Grudzień 2008, 23:37:16 »
euro 3 = 2 sondy i tu cały ból. Powiem szczerze, że boję się pozbywać wkładu z katalizatora. Jak już pisałem nie wiem jak samochód by się po tym zabiegu zachowywał. Czy nie zaczął by nagle mieć spalania jak moskwicz, czy ECU nie zaczął by wariować, jak było by z żywotnością.
Za dużo tych niewiadomych.

e-gen

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Grudzień 2008, 01:13:17 »

poszukaj zatem katalizatora od angilka

kml

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 30 Grudzień 2008, 06:30:37 »
euro 3 = 2 sondy i tu cały ból. Powiem szczerze, że boję się pozbywać wkładu z katalizatora. Jak już pisałem nie wiem jak samochód by się po tym zabiegu zachowywał. Czy nie zaczął by nagle mieć spalania jak moskwicz, czy ECU nie zaczął by wariować, jak było by z żywotnością.
Za dużo tych niewiadomych.

I zanim się poddaszi zwątpisz to zapytaj el-teców. Sam bym im wysłał emalię ale nie dam rady bo wychodzę. Z tego co patrzyłem to cenowo wychodzi to dużo lepiej więc może nie będzie tak źle :)

Erebus

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Grudzień 2008, 16:21:17 »
Napisałem do el-tec, nawet na ich forum się wpisałem ale od dwóch dni zero odpowiedzi. A z tego co doczytałem to oni raczej nie bardzo udzielają informacji drogą elektroniczną. A do Piastowa to ja raczej z Gliwic nie pojadę.
To jakaś dziwna firma ani nie odpisują ani nie odbierają telefonów :-|

edit:
Właśnie się dowiedziałem, że są nie czynni do przyszłego tygodnia.

kml

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Grudzień 2008, 16:29:33 »
Erebus, moze nie będziesz musial, a nóż widelec mają zwymariowany kat i mogą Ci wysłać gotowy produkt :D

Erebus

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Styczeń 2009, 14:35:34 »
Jeśli chodzi o el-tec to już wszystko wiem.
Katalizator euro 3, 1200 zł z montażem.
Przerobienie wydechu tak żeby katalizator nie był już potrzebny 550 zł .

Problem w tym że wszystko jest robione na samochodzie i konieczne jest stawienie się u nich na warsztacie.

Musze zatem poszukać czegoś na śląsku <pomocy>

Znalazłem firmę http://www.mgmotorsport.pl/ ale po raz kolejny nie mogę się doczekać odpowiedzi :-(

kml

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Styczeń 2009, 14:44:34 »
Erebus, a dopytaleś ile czasu oni to robią, dzień - tydzień? Swoją drogą 1,2 k PLN to w sumie nawet do przejścia cena biorąc pod uwagę inne "oferty". Ciekawe za ile na śląsku sobie zażyczą za to.

Erebus

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Styczeń 2009, 15:36:34 »
Tak pytałem, jeden dzień.
Jak byś sobie Zażyczył cały wydech z katalizatorem, to 2600zł
Za cały wydech, przerobiony (tak jak pisałem żeby kat. nie był potrzebny ) 1950zł
Dolot ( nie znam się na tym więc mogę zrobić jakiś błąd w nazewnictwie) power-rura plus filtr stożkowy i jakaś termo przesłona 600zł
Wszystko razem z montażem

kml

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Styczeń 2009, 17:38:22 »
Tak pytałem, jeden dzień.
Jak byś sobie Zażyczył cały wydech z katalizatorem, to 2600zł
Za cały wydech, przerobiony (tak jak pisałem żeby kat. nie był potrzebny ) 1950zł
Dolot ( nie znam się na tym więc mogę zrobić jakiś błąd w nazewnictwie) power-rura plus filtr stożkowy i jakaś termo przesłona 600zł
Wszystko razem z montażem

Kurcze, nie jestem biegły w temacie ale te ceny wydają sie być... OK! Ciekawe czy zrobienie nowego wydechy np 2,5" ale normalnie z katalizatorem tak zeby nie niszczyć środowiska bez potrzeby dałby jakieś pozytywne odczucia w czasie jazdy :)

Vex

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Styczeń 2009, 19:21:20 »
Cytat: "kml"
Ciekawe czy zrobienie nowego wydechy np 2,5" ale normalnie z katalizatorem tak zeby nie niszczyć środowiska bez potrzeby dałby jakieś pozytywne odczucia w czasie jazdy :)

Chyba odczucia mula :)