Autor Wątek: [Accent X3] Reperaturki nadkoli tylnich  (Przeczytany 7281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hadmaxi

• Gość
[Accent X3] Reperaturki nadkoli tylnich
« dnia: 24 Lipiec 2012, 22:07:45 »
hej witajcie! chce zająć sie rdzą w swoim żółtku ale blacharz powiedzial ze nie ma sensu tego szpachlować bo za rok czy dwa będzie to samo i polecił ze wspawa reperaturki po czym dodał ze za 3 moze 4 lata problem i tak wróci ale to akurat wiem :) wyobraźcie sobie ze dzwonie do sklepu a tam za jedną sztuke chcą 150zł :D mogłby ktoś polecić coś tańszego ?? nie wierzę że nie da sie tego załatwić taniej... jak uda mi się coś wymyśleć też napewno was poinformuję... pozdrawiam

Fazi

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipiec 2012, 09:12:28 »
Zapytaj w zakładzie, w którym będziesz to chciał zrobić. Zazwyczaj mają dojścia do takich rzeczy i jako firmy dostają taniej ;-) . Poza tym różnorodność reperaturek (jeśli w twoim modelu się tak zdarzy) może sprawić że kupisz nie właściwą, a co za tym idzie mogą ci wzrosnąć niepotrzebnie koszty. Ja w innym aucie robiłem reperaturki i cena za jedną to było ok 80zł a sama robocizna 150 za stronę (bez malowania). Już ci mogę polecić byś zrobił reperaturki, bo samo szpachlowanie wyjdzie ci po roku czasu i efekt będzie ten sam, dlatego szkoda kasy i czasu.

pavlos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lipiec 2012, 12:42:40 »
Ja zamawiałem poprzez blacharza i pomimo dojść w hurtowniach części, nie udało się zejść niżej niż 130 zł. Ogólnie takie części są drogie do naszych x3. Reperaturki progów również do tanich nie należą.

mtfk

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipiec 2012, 10:10:53 »
Witajcie, ja rok temu w maju miałem wstawiane reperaturki nadkoli tylnych w zakładzie blacharskim, niestety zauważyłem teraz że  zaczynają wychodzić bąble ;(

pavlos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipiec 2012, 13:18:56 »
Witajcie, ja rok temu w maju miałem wstawiane reperaturki nadkoli tylnych w zakładzie blacharskim, niestety zauważyłem teraz że zaczynają wychodzić bąble ;(

Ja z kolei miałem robione w Październiku i bąble co prawda się nie pojawiają, ale ujawnia się delikatny rdzawy nalot. Ja zgłosiłem to na reklamację do blacharza i ma to poprawić. Reperaturki wieczne nie są, ale żeby rdza zaatakowała po roku to żenada.

Maciek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Sierpień 2012, 11:10:50 »
Wszystko zależy od techniki spawania oraz zabezpieczenia antykorozyjnego spawów. Niestety nie wszystkim blacharzom chce się w to bawić i często robią na 'odwal się', jeśli nie patrzy się im na ręce :D.

adus1986

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Grudzień 2012, 18:30:49 »
ja robiłem sam reperaturki  kupiłem sobie cienka blache nierdzewną i wspawałem w brakujacy element nie było z tym problemu gdyż samochód ni posiada żadnych wiekszych przetło0czeń jedynie troszeczke zabawy było przy zaokrągleniu na mocowanie zderzaka ale poradziłem z tym sobie!! . Jeszcze jedno orginalnie nadkole ma ranty ja ich nie posiadam gdyż mam szersze opony i ocierało więć blacha jest prosta nad kołem . Bede miał  jeszcze jeden mankament podczas sprzedaży jeśli ktoś podejdzie z magnesem to pomyśli ze tam jest sama szpachla gdyz nierdzewka nie chwyta do magnesu