Forum > Lantra

[Lantra J2] Gniazdo OBD2. Czym się podłączyć ?

<< < (2/4) > >>

kosmos2011:

--- Cytat: "nightex" ---Na "Easy OBD II" w Interface Hardware wywalało mi błąd :/

Poza tym, i tak mam zamiar kupić ELMa na Bluetootha

A jednak jeszcze jedna sprawa, w jaki sposób mogę skasować błąd AirBag'a?? Troszkę zaczyna mnie irytować tak czerwona kontrolka :D
--- Koniec cytatu ---

Jak wyrzuca taki błąd to znaczy że interfejs ma protokół którego program nie akceptuje, ale sam port jest dobrze skonfigurowany.

Kup jakikolwiek ELM 327 1.4 b.

Obawiam się że błąd błąd Air Bag skasujesz tylko w serwisie.

Sprawdz jeszcze jakie kabelki masz podłączone do OBD ale na 99% masz ISO.

nightex:
Co do gniazda OBD w aucie to mam takie piny:
1.4.5.7.8
9.12.14.15.16

co prawda żadnego nie mierzyłem miernikiem bo nie chce jeszcze czegos uwalić :D

Azahiel:

--- Cytat: "nightex" ---Co do gniazda OBD w aucie to mam takie piny:
1.4.5.7.8
9.12.14.15.16

--- Koniec cytatu ---

Witam sam tez dużo szukałem i do końca nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi .Więc zapytuje na forum w tym temacie ,dzwoniłem nawet do serwisu HYUNDAIA -pracownik zapewniał mnie że moja LANTRA(j2) 2 Litrowa z silnikiem G4GF powinna mieć takie gniazdo - zgodne  ,zrobiłem zdjęcia złącza, pisałem do wielu ludzi z allegro i nie tylko,ale  nikt na 100% nie powiedział ze to jest OBD II .Mam pytanie kto i dokładnie jakim interfejsem się skomunikował z swoim  autem.Wklejam zdjęcie swojego gniazda i info z jakiejś Angielskiej strony itd  .Czekam na informacje od was co dokładnie kupić i jaki program działać będzie na danym interfejsie,czekam pozdrawiam. :evil:

kosmos2011:

--- Cytat: "Azahiel" ---
1.4.5.7.8
9.12.14.15.16

--- Koniec cytatu ---

[url=http://naforum.zapodaj.net/thumbs/785e444e58ea.jpg]Obrazek[/url]

--- Koniec cytatu ---

Popatrzcie na drugą stronę wtyczki i sprawdzcie do których pinów wchodzą kable, przewodów musi być ok sześciu ( tyle jest w LC1 ),  a nie tak jak u was 11 pinów.

Azahiel czy testowałeś jakikolwiek interfejs może ktoś z twoich okolic posiada ELM 327 i jest w stanie pożyczyć do testów.

Azahiel:

--- Cytat: "kosmos2011" ---
--- Cytat: "Azahiel" ---
1.4.5.7.8
9.12.14.15.16

--- Koniec cytatu ---

[url=http://naforum.zapodaj.net/thumbs/785e444e58ea.jpg]Obrazek[/url]

--- Koniec cytatu ---

Popatrzcie na drugą stronę wtyczki i sprawdzcie do których pinów wchodzą kable, przewodów musi być ok sześciu ( tyle jest w LC1 ),  a nie tak jak u was 11 pinów.

Azahiel czy testowałeś jakikolwiek interfejs może ktoś z twoich okolic posiada ELM 327 i jest w stanie pożyczyć do testów.
--- Koniec cytatu ---

Witam u mnie jest 11  jak się nie pomyliłem licząc przewodu dochodzące do złącza ( załączone zdjęcia ) i jak to według Ciebie wygląda, czekam na informacje pozdrawiam. :evil:

[ Dodano: 2012-07-25, 15:54 ]
Witam załatwiłem interfejs ELM327 1.4.b i 2 programy ,podpiąłem się pod autko HYUNDAI Lantra (J2) silnikG4GF 2.0 litra 16V (skany wyników poniżej ) i co wy na to ?chyba jednak te auta nie mają zgodności z OBDII,może inny interfejs?,program? lub pomysł co dalej bym mógł się skomunikować ,czekam na propozycje kto i jak się połączył w tym właśnie modelu.
P.s oczywiście zapłon włączony. :evil:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej