Forum > Lantra

[Lantra J2] Gniazdo OBD2. Czym się podłączyć ?

<< < (3/4) > >>

nightex:
Dorwałem ELMa v1.5 Bluetooth, telefon/komp łączy się przez Bluetooth do OBD2, wykrywa że to ELM 327, wersja 1.5, tylko dalej występuje problem z połączeniem do ECU :(

kosmos2011:
Popatrz na tekst od postu 609 http://www.mondeoklubpolska.pl/showthread.php/36886-Interfejs-diagnostyczny/page31 . Jutro sprawdzę mój ELM który działa z moim autem zobaczymy czy wszystko jest tak jak piszą fordowcy.

Azahiel:
Witam info które porównałem z opisem mojego złącza to powinno wszystko pasować a jednak tak nie jest ....ISO9141?ISO14230....???????????????????
Co dalej jakie macie pomysły............... :evil:

kosmos2011:
Sprawdz kolory zgodnie ze schematem w załączniku szczególnie zasilanie 12 V , masy i K i L line może coś jest zamienione.

Azahiel:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Sprawdz kolory zgodnie ze schematem w załączniku szczególnie zasilanie 12 V , masy i K i L line może coś jest zamienione.
--- Koniec cytatu ---

Witam tak to wygląda u mnie , tyle na chwile obecną zdążyłem zrobić , sprawdziłem zasilanie pasuje K-line pasuje a L-line mam natomiast nie -NIEBIESKI ale NIEBIESKO/BIAŁY sprawdzę jeszcze masę , co dalej czekam na podpowiedzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej