Forum > Pony / Excel
pony91 problem ze sprzeglem
leroo89:
Dzięki za odpowiedz ale raczej oddam do mechanika bo jak się dowiadywałem to weźmie za to ok 40zł + linka a ja niestety nie mam nawet garażu wiec nie będę marzł :-P
--- Cytat: "michal86" ---jak z twoim nowym zderzakiem? ;-)
--- Koniec cytatu ---
ehhh... zderzak porażka :-( pośpieszyłem się i kupiłem jakiś pokrzywiony :-( wygląda jakby długo leżał rzucony gdzieś w magazynie przywalony innymi częściami jakiś taki pofilcowany... nie jestem z niego zadowolony niestety :-/ ale już nie będę go wymieniał musi taki zostać, poniak i tak najpóźniej w lutym idzie na sprzedaż... ( to tak poza tematem :-P )
michal86:
leroo89 naprawde szkoda czasu na ciaganie sie z tym do mechanika, ja bym sie ubral cieplo w cos do pobrudzenia i dla zabawy podlubal sie w dzien. Wez sobie tylko mala latarke, bo moze byc mrocznie ;-) a za 40 zl kup sobie dobra flache na sylwka i nikomu go nie dawaj. Ewentualnie wez bardziej bieglego kumpla/sasiada i we dwoch dasz rade.
Szkoda wygladu twojego autka, ladny egzemplarz masz(ja moj tez sprzedaje na wiosne)
misiek8989:
leroo89, Elo ! kolega michal86 dobrze mówi. Ja w swoim w tamtym roku zmieniałem linke sam i to góra 20 minut. Podpowiem Ci ze jak zakładasz nową linkę to regulację wkręć do zera żeby linka była jak najdłuższa, załóż ją najpierw na haczyk pedała sprzegła później przyda się jakaś łapka do kół albo mały łomik żeby "podważyć" widelec przy skrzyni i zakładasz młoteczek. Teraz pozostaje regulacja linki i wszystko. Pozdro
leroo89:
Skoro mówicie ze to takie łatwe to może jednak spróbuje to zrobić sam, ewentualnie wezmę sobie jakiegoś pomocnika żeby raźniej było :-P
Linka już zamówiona w poniedziałek będę wymieniał...
Facet się mnie pytał czy na wtrysku czy na gaźniku mam auto, bo się różnią linki, czy to prawda??
szczuraz:
możliwe ... ja kupiłem linkę teoretycznie dedykowaną do wtrysku i pianka która kiedyś opierała się o rondel z filtrem powietrza idzie pod spodem i opiera mi się o pokrywę klawiatury . Poza tym innych niedogodności nie stwierdziłem.
Tak dla potomnych ... jeżeli linka sprzegła opiera się o jakiś element silnika i może się przetrzeć lepiej jest ją zaizolować 48 razy taśmą izolacyjną . W przypadku kiedy guma na pancerzu się przetrze to silnik zaczyna łapać masę przez linkę . Gotowanie przewodów i linki gwarantowane + wymiana 40 Amperowego bezpiecznika którego ciężko dostać .
Stwierdziłem to organoleptycznie . :mrgreen:
Nawigacja