Forum > Pony / Excel
pony91 problem ze sprzeglem
maspex:
ja tak raz dostalem mechanizm zmiany biegow,gdzie wlasnie wajchac byla pochylona max do tylu,ze az zawadzala o fotel jak dwojke wrzucalem,wystarczylo zdjac meszek i dokrecic jedna srube(na lince) zeby drazek byl bardziej do przodu
sparrow:
Problem rozwiązany. Okazało się że przy okazji zerwania linki sprzęgła zerwała się jeszcze jedna linka (cięgno) w skrzyni. Linka wymieniona i wszystko już jest ok.
leroo89:
No, przyszedł czas i na mnie... :-(
Problem prawie identyczny jak u kolegi voodoo90 tylko ze u mnie biegi wchodzą dobrze.
Nagle podczas jazdy poczułem jakby przy pedale sprzęgła coś puściło i zrobił się luźny, do polowy można nim ruszać ręką bez problemu druga polowa już łapie, biegi wchodzą, da się jechać ale niewygodnie :-/ i od tego momentu sprzęgło łapie nawet po minimalnym jego puszczeniu, wcześniej łapało trochę wyżej. Nie mam pojęcia co to może być, wydaje mi się ze mam sprzęgło hydrauliczne, wiec to może płyn wyciekł?? Gdzie znajduje się ten zbiorniczek, bo jakoś nie rzucił mi się w oczy specjalnie... :-P
leroo89:
Jednak sprzęgło mam chyba na lince, bo nie widzę pod maska żadnego zbiorniczka na płyn, no i tak jak we wcześniejszych przypadkach, tez znalazłem kawałek metalowego czegoś na wycieraczce... :-(
michal86:
Wiec sie nie martw kolego bo to tylko linka do wymiany :-) Dasz sobie rade sam, musisz wejsc gleboko pod pedaly zeby moc zajrzec nad nie, nowa linke zaczepiasz do pedalu pozniej podajesz do komory silnika i zastepujesz nia stara linke. W 20min sie uwiniesz
btw jak z twoim nowym zderzakiem? ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona