Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Ile km przejedziecie na zbiorniku w swoim ix35?

<< < (10/14) > >>

Kauczuk:

--- Cytat: "Baca" ---
--- Cytat: "Gabriel" ---U mnie zasięg ok 700 km, spalanie 6,5 - 7 litrów a co do rezerwy ok 80km
świeci kontrolka ok 40 km migająca silnik 1.6 PB
--- Koniec cytatu ---

Rozumiem że ten swój zasięg wpisaleś w związku z 1 kwietnia?
--- Koniec cytatu ---

Ja akurat wierze w te liczby. Mój ojciec też potrafi zejść ze spalaniem do 6,5 litra. Tylko, że jazda to 90km/h max :-)

cruel:
Także potwierdzam takie spalanie w 1.6gdi. Jazda bez szaleństw, max 100km/h w niezabudowanym i spalanie średnie max 7l/100km. Tyle, że nie jeżdżone po mieście w zasadzie, odcinki po 40km.

elciapek:
1.6 GDI
średnie spalanie wychodzi mi 9, ale jeżdżę jak kapelusz - do 2500-3000rpm, więc raczej kiepsko z oszczędnością w tym aucie wychodzi.
Jakbym chciał pojeździć normalnie to pewnie średnia byłaby bliżej 11l/100km.
Ostatnio trasa autostradą WAW-GD było 8.2 i 8.9 jadąc tylko 110-120km/h - bardzo spokojnie,jednostajnie,można powiedzieć, że byłem zawalidrogą. Niestety wynik udało mi się pobić osiągając 10.78l na tej samej trasie z tym samym stylem jazdy. Jedyna różnica to tylko to, że troszkę bardziej wiało, także jak dla mnie porażka. Auto jest mułowate, ale apetytu na paliwo mu nie brakuje

Zibi:

--- Cytat: "elciapek" ---1.6 GDI
średnie spalanie wychodzi mi 9, ale jeżdżę jak kapelusz - do 2500-3000rpm, więc raczej kiepsko z oszczędnością w tym aucie wychodzi.
Jakbym chciał pojeździć normalnie to pewnie średnia byłaby bliżej 11l/100km.
Ostatnio trasa autostradą WAW-GD było 8.2 i 8.9 jadąc tylko 110-120km/h - bardzo spokojnie,jednostajnie,można powiedzieć, że byłem zawalidrogą. Niestety wynik udało mi się pobić osiągając 10.78l na tej samej trasie z tym samym stylem jazdy. Jedyna różnica to tylko to, że troszkę bardziej wiało, także jak dla mnie porażka. Auto jest mułowate, ale apetytu na paliwo mu nie brakuje
--- Koniec cytatu ---

ta sama droga, silnik 2.0 CRDi, 4WD, manual, w jedną stronę 8, w drugą 7, różnica wynika z pory dnia i paliwa - mniej pali ON BP Ultima.

gregori:
Swoim Hultajem zrobiłem 680km na 1 baku, niestety więcej szczegółów nie mam, bo potem nie zalewałem pod korek. Taka ciekawostka odnosnie spalania. W weekend wybrałem się z kumplem do Czech na Czarną Górę, zrobiliśmy niecałe 900km (w tę i z powrotem), komputer pokazywał średnie spalanie tego odcinka równe 7,0l/100, co ciekawe wcale Hultaja nie oszczędzaliśmy, na powrocie od Lubina do Świebodzina 130/140 km/h nie schodziło z zegara. Do Czech jak i z powrotem przeprawa przez góry więc trochę się pomęczył na wzniesieniach. Spalanie uważam za niskie :)

PS. 1.6 GDI.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej