Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Ciśnienie w oponach
mturku_80:
Posiadam w swoim ix-sie stacje multimedialna , w ktorej jest opcja po wlaczeniu ktorej pokazuje sie auto z widokiem z gory i dane cisnienia w oponach i temperatury kol.
Niestety u mnie po wejsciu w ta zakladke nie pokazuje nic tylko graficzny obraz auta z gory z parametrami , ale niestety pustymi bez zadnych danych.
Czytalem w instrukcji ze powinno byc cos zamontowane na wentylach baterie, czy cos takiego.Niestety ja tego nie mialem, pytanie moje jest czy ktos ma taki sam problem czy moze w moim przypadku salon przylecial w .... i mam teraz klopot.
dzieki za wszystkie podpowiedzi i odpowiedzi,
pozdrawiam
tekla: edycja tytułu
jacek2:
proponuję zadzwonić do najbliższego salonu i zapytać o zasadę działania tego cuda...
Zibi:
śmiać się chce, gdy ludzie wydają kupę kasy i sami nie wiedzą na co ... w wersji Premium, gdzie jest to fabrycznie montowane, wszystko działa, natomiast gdy masz Style/Comfort/Classic i zamontujesz samą stacje multimedialną to niby skąd ona ma brać przedmiotowe parametry? z powietrza? normalne, że muszą być czujniki pomiarowe na kołach.
Brt:
Czy ta stacja multimedialna jest oryginalna Hyundaiowa, czy jakiś "zamiennik"?
Możliwe, że jest to dodatkowa opcja, która wymaga dokupienia takich czujników. Nie jest sprzedawana w standardzie z twoją stacją multimedialną. Takie gdybanie...
mturku_80:
--- Cytat: "Zibi" ---śmiać się chce, gdy ludzie wydają kupę kasy i sami nie wiedzą na co ... w wersji Premium, gdzie jest to fabrycznie montowane, wszystko działa, natomiast gdy masz Style/Comfort/Classic i zamontujesz samą stacje multimedialną to niby skąd ona ma brać przedmiotowe parametry? z powietrza? normalne, że muszą być czujniki pomiarowe na kołach.
--- Koniec cytatu ---
Tak sie sklada ze mam wersje premium i to nie dziala jak powinno , dlatego pytam.Pytalem w salonie ale niestety nie umieli mi odpowiedziec, a jak zobaczylem jak do tego podchodza to wolalem sie zapytac ludzi na forum jak to jest w ich wypadku ze stacjami multi.
Stacja byla juz zakupiona razem z autem w salonie.
Nawigacja
[#] Następna strona