Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Ciśnienie w oponach

<< < (5/5)

linkinlp:
Azool dzieki za podpowiedz odnosnie czujnikow. Zrobie jak radzisz, zapomne o czujnikach na zime.
Co do radia to jest ono fabryczne Hyundaia. Wyglada identycznie jak na zdjeciu z linka
http://dr-spehr.de/wp-content/uploads/2011/01/Hyundai-ix35-1.jpg
Wlasnie na tym sprzecie nie mam wybierania glosowego w jezyku polskim  :-)
Skoro innym to dziala to dlaczego u mnie krzyczy, ze j.polski nie jest obslugiwany  :-)

Azool:
Faktycznie masz oryginał. Jak ja pół roku temu kupowałem auto nie było możliwości wyboru  z taką nawigacją. Były tylko te o których pisałem w poprzednim poście.
Także z przymusu mam standardowe radio i w nim wszystko działa jak należy.
 Prawdopodobnie masz zamontowane urządzenie nieprzeznaczone na nasz rynek. Może ma to związek z tym, że nie był ten sprzęt wcześniej dostępny i Hyundai coś przekombinował. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Musisz męczyć serwis, myślę że zmiana oprogramowania by temu zaradziła skoro istnieją egzemplarze w których to działa.

Mumin73:
Mam tą samą nawigację i u mnie też nie obsługuje wybierania głosowego w j.polskim.
Pewnie wynika to z tego, że z początku nawigacja w ogóle nie miała polskiego języka - dopiero aktualizacja oprogramowania z sierpnia 2012 wprowadziła polskie menu i polskie komunikaty nawigacyjne.

Na dziś wybieranie głosowe obsługuje oryginalne radio, a nie oryginalna nawigacja.
Może kolejna aktualizacja to zmieni.

linkinlp:
Azool, Mumin73 dzieki za zainteresowanie tematem. Nie pozostaje nic innego jak czekac na aktualizacje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej