Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?

<< < (7/16) > >>

gmroz:
Witam,

Jestem przed zakupem Tucosna i jest w nim zamontowane LPG.
Prośba o zerknięcie czy waszym zdaniem ta instalacja jest odpowiednia i wystarczająca. Nie podoba mi sie trochę wlew zrobiony w karoserii, czy tak było seryjnie ?

Z góry dzieki za każde info.

Pozdrawiam
GM

[ Dodano: 2014-12-04, 15:43 ]
Nikt nic nie podpowie ?

rarog2691:
A ja mam pytanie odnośnie możliwości zamontowania podstawek gazowych pod wtryskiwacze benzynowe w Tucsonie. Nie trzeba wtedy wiercić kolektora. Stosował ktoś ?

Złośnik:
Podstawki nie są dobre, jest to dobra droga do nieszczelności z układzie wtryskowym, dodatkowo wtryskiwacze są cofnięte do tyłu a chyba nie trzeba przypominać, że paliwo jest wtryskiwane w postaci mgiełki w ściśle określonym miejscu, z tego co używałem, widziałem i wiem - PB leje się wtedy po ściance tego adaptera i silnik chodzi strasznie na benzynie, kolejna sprawa, że dzięki temu i temu że pod takim kątem wtrysku jaki jest oferowany w owych podstawkach jest ciężko o poprawne działanie instalacji LPG.

krzysiek82:
lepiej wiercić, ten kolektor ściąga się bez większych problemów także to jedyne sensowne wyjście.

zyio:
Spotkaliście się z opiniami na temat bezpośredniego wtrysku gazu Vialle w Tucsonach lub tych silnikach 2,0 140km? Podobno zimą już po 5 min silnik pracuje na gazie, latem po 2, a instalacja nie korzysta z parownika jak wcześniejsze generacje, przez co jest mniej wrażliwa na temperatury... Trochę negatywnych opinii spotkałem na temat pomp gazu w tych instalacjach..

Mam dylemat bo blisko mnie funkcjonuje bardzo polecany warsztat zakładający LPG - gzw.pl ale oni nie bawią się w piątą generację...

Mam 6km do pracy i instalacja z parownikiem się u mnie nie sprawdzi... więc im więcej opinii o Vialle tym dla mnie lepiej :)

[ Dodano: 2015-05-21, 22:21 ]
Skoro nastała cisza, to tak jak się spodziewałem, mój Tucson będzie prawdopodobnie jednym z pierwszych na tym forum zagazowany na Vialle.

Umówiłem się na 2 czerwca w warsztacie:
Mikołów ul. Dzieńdziela 5
(gdy byłem się umówić, właśnie kończyli montować LPG w Porsche Cayenne, po jeździe regulacyjnej - ciekawy widok..  :mrgreen: ).

Gdyby ktoś miał jakieś ale co do tego warsztatu lub instalacji, proszę o komentarze. Jeśli nie to po prostu opiszę tutaj moją przygodę, bo mimo że ta instalacja już od 5 lat gości na naszym rynku, to nadal mało się o niej pisze, może też przez niezbyt konkurencyjną cenę w porównaniu do IV gen.

Jedno co mnie zmartwiło, to za większą butlę (70L zamiast 48L) czeka mnie spora dopłata bo aż 300zł i zastanawiam się z czego wynika taka różnica w cenie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej