Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?
waszek_rmc:
Mam jeszcze ofertę firmy DAR-GAZ koło Kalisza:
- sterownik stag Q-box
- wtryskiwacze Baracuda
- reduktor kme tur
- butla 55 litrów w koło zapasowe
- wlew przy wlewie benzyny
- zasilanie faro
- węże gazowe i wodne Parkera
wtryskiwacze mogę brać na listwie lub pojedyńczo, dopłaty nie ma - mój wybór. Do tego zamiennie hanki zielone. Opinie zakład ma bardzo dobrą, a do tego, taniej od PITEC...
pgaz:
Cześć świeżo założyłem instalację do mojego auta.
Stag ISA2 (Chciałem Premium ale odradził że szkoda kasy bo korekty które robi komp są kiepskie, wcześniej do Laguny II chciałem i tam też bez semsu było bo kiepsko z OBDII gadałby)
wtryski Hanki
Ciekawostka butla 92 litry weszła pod auto:) (realnie około 75 litrów)
Na rurkach PCV teraz podobno się gaz robi a nie jak kiedyś w miedzi.
Reduktor AC Czerwony Staga (podobno lepsze są mniej awaryjne niż KME nawet GOLD choć w poprzednich autach miałem KME)
Założyłem lubryfikację tak też jak Wy czytałem że trzeba koniecznie ! Natomiast mój gazownik powiedział że nie jest to strasznie konieczne i różnie bywa z tym wypalaniem. Dla spokoju założyłem koszt około 200 zł już dużej różnicy nie robi a zalany na maxa wystarcza na 10000km. Chyba 6 kropel na minutę daje.
Wtryskiwacze bierz pojedyncze jak zdechnie wymieniasz jeden a nie listwe tak kiedyś było ale poprawcie mnie jak się mylę.
waszek_rmc:
Jestem juz umówiony na montaz. Wtryskiwacze pojedyncze oczywiscie. Wybrałem firmę DAR-GAZ koło Kalisza. Montaż dopiero koniec czerwca, to pierwsze moje auto z gazem (magiczna ilość 10l/100km została przekroczona ). Poinformuje po montażu jak sie auto sprawuje. Nie montuje lubryfikacji, cytując opinie " pomaga jak umarłemu kadzidło"
[ Dodano: 2014-06-29, 20:48 ]
No i jestem po montażu :) Nie widzę róznicy pomiędzy PB a LPG. Pierwsze 200 km za mna, za 800 k pierwszy przegląd. Jak przejadę więcej to wtedy opisze, póki co polecam montera. Konkretny facet, wszystko pieknie poukładane pod maską.
[ Dodano: 2014-06-29, 21:04 ]
Jeszcze pytanie... Jak sobie radzicie z kołem zapasowym? W bagażniku brzydko podskakuje i wprawia w dziwne odgłosy pokrywę w podłodze... Może jakiś zestaw naprawczy zamiast koła? Możecie coś polecić?
Lepki:
--- Cytuj ---Jeszcze pytanie... Jak sobie radzicie z kołem zapasowym? W bagażniku brzydko podskakuje i wprawia w dziwne odgłosy pokrywę w podłodze... Może jakiś zestaw naprawczy zamiast koła? Możecie coś polecić?
--- Koniec cytatu ---
Ja kupiłem sobie na tą okoliczność zestaw naprawczy firmy Slime (kompresorek + płyn uszczelniający).
Zapas wrzucam tylko, jak jadę w długą trasę.
Na co dzień po mieście wożę tylko uszczelniacz i cieszę się wolnym bagażnikiem :-)
waszek_rmc:
Dziś zauważyłem, że są zdjęcia z mojego montażu :)
Polecam zakład
http://dar-gaz.net/galeria/30/66
Nawigacja
[#] Następna strona