Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?

<< < (5/16) > >>

Jaro74:
witam.
Mam od 8 m-cy zamontowana instalację LPG w moim Tucsonie i powiem szczerze, że nie narzekam ani troszkę, a wręcz odwrotnie.  Polecam każdemu!!!Dodam jeszcze, że w żadnym aucie wcześniej nie miałem lpg a i w przypadku Tucsona troszkę mi zeszło, zanim "dojrzałem" do tego tematu...

Teraz mogę spokojnie każdemu polecić gaz ale....no właśnie.....

- należy zamontować dobrą instalację lpg - osobiście mam STAG300 premium i extra reduktor NIKO, który ma spory zapas do 250km,

- montaż u fachowca a nie u "pana od gazu" - w okolicy Wolsztyna woj.wielkopolskie mogę polecić dwóch (Siedlec - firma Bryf i Chrośnica -p.Mauzr - osobiście montowałem w Bryfie)

ZALETY:
- spory zapas gotówki w kieszeni ;) i w przypadku zastosowania się do w/w porad bezproblemowe użytkowanie...

WADY:
- faktycznie może wystąpić problem z głowicą, najczęściej po przejechaniu na gazie 100-120 tys.km..... no cóż ale regeneracja głowicy kosztuje 1500zł, więc są to oszczędności, które uzyskuje się po przejechaniu 5000 tys.km,

- wołanie pana na stacji paliw do tankowania......tak na marginesie to szkoda, że ciągle w Polsce nie można samemu się zatankować....(choć podobno na stacjach Lotosu już wolno).

Aha, bym zapomniał: za w/w instalacje ze zbiornikiem na 45l zamontowanym w zapasie i zaworze do tankowania  schowanym za klapka paliwa i oczywiście montażem zapłaciłem 2500zł. brutto....i właśnie po 8 m-cach już mi się zwrócił koszt instalacji :), za 3 m-ce zwróci mi się ewentualny koszt regeneracji głowicy a cała reszta, która zostanie w portfelu zostanie przeznaczona na wakacje :) :) :)

ps. średnie spalanie GAZU w cyklu mieszanym: lato/ wiosna/ jesień 11-12l    -  zima 14l   -  wcześniej BENZYNY: lato/wiosna/jesień 10- 10,5l   - zima 12l

waszek_rmc:
A jak się ma StAG 300 Premium do STAG 4QBOX?

kosmos2011:
Jaro74 jak założyłeś gaz to napisz na PW do  Administratora o poprawę profilu.

Jaro74:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Jaro74 jak założyłeś gaz to napisz na PW do  Administratora o poprawę profilu.
--- Koniec cytatu ---

zgłosiłem info i poszło do realizacji

21mariusz03:
Mi proponowano m.in:
LPGTech 224
KME Tur
Barracuda pojedyncze

Jak sie pytalem na forum tez bardzo dobra opcja ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej