Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[Tucson JM 2008] Jaka instalacja do mojego auta ?

<< < (4/16) > >>

waszek_rmc:
OK, odpusciłem sobie temat auta z gazem. Teraz dostałem ofertę na isntalację do tucsona, od firmy PITEC z P-nia, możecie zerknąć?:

zaproponować mogę dwie opcje:
1. STAG 300 ISA2, wtryskiwacze Hana H2000 - prawdopodobnie najlepszy
bezwzględnie układ IV gen. na rynku - 3000 zł
2. STAG 4 QBOX ,wtryskiwacze Hana H2000 - 3000zł + koszulka i torba w
prezencie. Nowszy, bardziej rozwojowy sterownik.

Do tego w cenie: reduktor AC R-01,
wielozawór Tomasetto AT-02,
elektrozawór Valtek 03,
Filtr fazy lotnej ZWM CZAJA FL01P
rury Faro PCV,
węże Parker,
opaski NORMA,
taśmy izolacyjne TESA,
złącza przewodów, elementy mocujące - GOMET.
Wlew pod klapką wlewu benzyny to dodatkowy koszt do w/w wycen - 100zł.

Robik:
Bylem kiedys w firmie Pitec nie potrafili sie wpiac do mojej centralki staga w poprzednim aucie a w tzw miedzyczasie "kalibrowali" nowo zalozona instalacje w golfie z pozal sie boze efektem... Klient wydzwanial zdenerwowany gdzie jego auto a informacja zwrotna  na poziomie przedszkola...
Ja zakladalem w aso Hyundai Swarzedz nie zalowalem paru setek wiecej na solidna jak sie pozniej okazało instalacje lpg koszt pozornie wiekszy ale po roku jazdy i przejechanych 25tys km zero klopotow z instalka brc wiec relatywnie efekt oczekiwany w postaci zadowolonego klienta osiagniety w 100%.

W uzupełnieniu postu - ilu Klientów tyle opinii ja wiem jedno a mialem łącznie 5 pojazdów przerobionych na LPG w różnych warsztatach - najwięcej kłopotów z instalacją powodują błędy montażowe i brak fachowej kalibracji dlatego delikatnie sugeruje poszukanie sprawdzonego warsztatu. Relatywnie koszt startu jest wiekszy ale jak dodasz do tego konieczne wizyty i komentarze "ten typ tak ma", "check musi sie palić" to chyba warto wrzucić w koszty dłużego okresu zwrotu instalacji LPG niż przechodzić przez piekło :)))

waszek_rmc:
Kurczę, takie dobre opinie krążą o tym zakladzie... To teraz zupełnie jestem w kropce. W okolicy za instalacje zapłacę pare stówek mniej, postanowiłem dolozyc aby założyć w trche lepszej i pewniejszej firmie... A tu zonk. Jest jeszcze jakiś warsztat który polecacie oprócz Aso?

Hinek:
Gdzie byś nie założył - to i tak silnik G4GC do zagazowania się nie nadaje. Zakładając że nawet co 15tys km będziesz sprawdzał luz zaworowy to i tak po kilkudziesięciu tys km padnie głowica. Wynika to z materiału użytego na gniazda zaworowe. No, ale każdy robi jak uważa :-)

waszek_rmc:
A masz jakieś doświadczenie w tym temacie? Koszt regeneracji głowicy przy koszcie zaoszćzedzonego paliwa jest chyba znikomy w porównaniu z kosztem regeneracji wtryskiwaczy, wymiany koła dwumasowego i turbiny w przypadku oszczędności jazdy dieslem...
Ile maks może wytrzymać głowica na gazie? Niektórzy robią minimum 100 tys do regeneracji, czy to z lubryfikacją czy bez. Ja zrobię maks 50-60 tys i będę celował w ix35 :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej