Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Gdzie znajduje się osuszacz klimatyzacji ?

<< < (6/8) > >>

NieAmator:
no nie polecam ciśnienie tam jest ok 5-6 atmosfer podczas pracy dochodzi do 22 -25 zalezy od auta wiesz jakie to bum? Ostatnio na wąż na placu eksplodował bo pseudo mechanik skręcił go na opaske  :evil:

Złośnik:
Bum mniej więcej takie:

//www.youtube.com/watch?v=IR-OQMS8_Gs

No właśnie. Sprawa wygląda tak - jaki będzie koszt spuszczenia wszystkiego z układu ? Czy mogę się z zakładem umówić - czy praktykują wogóle coś takiego że po spuszczeniu czynnika (bo ponoć oni go maszyną spuszczają z układu - regenerują i nabijają spowrotem i ewentualnie dobijają  ubytki nowym) ja zabieram auto i przywożę z zamontowanym nowym osuszaczem i niech sprawdzą szczelność i napełnią układ ?
Czy lepiej poświęcić te 50zł czy ile więcej i niech sami wymienią osuszacz ?
Mówisz że to koszt ogólny ok. 300-400zł ?

NieAmator:
u mnie nabicie kosztuje 150 zł ze sprawdzeniem szczelności nie sprawdzamy jeśli jest ciśnienie w układzie bo wtedy jest jasne ze układ szczelny automat ściąga np 500 gram gazu i 50 oleju później przy napełnianiu jeśli twój układ ma 700 gram to wbija nowy gaz i nowy olej. jak zmienisz sam to zapłacisz ok 100-150 zł za nabicie bo i tak ci starego gazu nie odliczą. chyba że tak sie z nimi ugadasz ze ci coś opuszczą.

Złośnik:
650-725g czynnika
170-190 cm3
A za spuszczenie gazu ? Wymianę osuszacza ? Jakie to kwoty ?

NieAmator:
centymetry sześcienne tyle wlewasz strzykawką centralnie do sprężarki. Zobacz 160 cc to spore obciazenie dla silnika;p Więc już wiesz czemu tyle mocy zabiera

[ Dodano: 2012-07-08, 09:43 ]
na pewno za taką usługe policzą 300 400 zł w zależności od zakładu i miejsca zamieszkania

[ Dodano: 2012-07-08, 09:50 ]
a tak na marginesie to sie zastanawiam czy taki sam osuszacz nie idzie do mazdy 323 BJ

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej