Forum > Atos / Atos Prime

[Atos Prime] Brak mocy przy dodawaniu gazu

<< < (2/3) > >>

Siergiej:
Hmmm...ciekawe.
Gdzie znajduje się ten wąż?
Chodzi o ten, doprowadzający powietrze do filtra? Bo ten mam rzeczywiście w opłakanym stanie.
Ale nie rozumiem też, co to znaczy "lewe" powietrze.
Napisz coś więcej... może rzeczywiście to jest jakieś rozwiązanie.

tomecom:
Nie, nie to nie jest ten gruby plastikowy tunel doprowadzający powietrze do filtra. Oczywiście, jeśli masz go w tragicznym stanie, to warto zmienić, zwłaszcza, że  kosztuje około 30zł.

Chodzi o czarny wąż WYSOKIEGO ciśnienia, który ma przekrój ok. 1cm. Gdy podniesiesz maskę i popatrzysz na najwyżej położony punkt silnika to zobaczysz logo Hyundaia na metalowym elemencie. Właśnie w tej okolicy jest wąż wysokiego ciśnienia. Przyjrzyj się temu miejscu i poszukaj ewentualnych nieszczelności przewodu.

Siergiej:
Czy chodzi o to, co zaznaczyłem na zdjęciu?

tomecom:
Nie, nie. Kurcze, u mnie to w ogóle jakoś inaczej wygląda - byłem specjalnie zajrzeć pod maskę. - Jest to czarny wąż w nylonowej obszywce. Jego jeden koniec wychodzi z tego metalicznego elementu silnika gdzie jest logo ale z tyłu, od strony podszybia i kieruje się w prawo wzdłuż podszybia prawie do wyjścia linki sprzęgła. Ten wąż u mnie opiera się o zbiorniczek płynu hamulcowego. Możliwe, że po wymianie poprowadzono go nieco inaczej niż w fabryce lub też wąż jest prowadzony różnie w zależności od wersji z klimą, wspomaganiem, itd.. Na Twoim zdjęciu ciężko by go było zaznaczyć. Popatrz jutro pod maskę za dnia - powinieneś łatwo go znaleźć bo jest od razu przed oczami.

Siergiej:
Ok, dzięki za szczegółowe informacje.
To zdjęcie znalazłem w internecie. Dzisiaj poszukam u siebie.
Jeszcze raz dzięki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej