Forum > Atos / Atos Prime

[Atos Prime] Brak mocy przy dodawaniu gazu

<< < (3/3)

tomecom:
Nie ma problemu - działaj Kolego i napisz potem czy Ci się udało w tym temacie ;)

P.S. Pytałeś jeszcze wcześniej co oznacza "lewe powietrze". Chodzi o to, że do silnika trafia określona ilość powietrza, które jest mu potrzebne do pracy. Wszelkie odstępstwa od tej ilości zakłócają jego normalne działanie. Tak się właśnie działo u mnie - za dużo niepotrzebnego "lewego, złego" powietrza trafiało do silnika przez nieszczelność węża i stąd było całe zamieszanie ze spadkiem mocy.

Andrew88:
Witajcie
Z góry przepraszam jak nie ten temat ale jestem tu nowy
Mam Atosa z 2007 r w grudniu wymieniłem rozrząd jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka check. zostało wszystko wymienione oprócz czujnika położenia wału był trochę ryśnięty ale w miarę sprawny. a co do rozrządu to od jakiegoś czasu zauważyłem lekki brak mocy przy starcie później idzie w miarę.jak lece 120-130 i jest lekkie wzniesienie to potrafi spaść nawet do 100 co to może być czyżby źle coś było ustawione czy może to wina tego czujnika
BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!

berthold61:
skopana robota z wymianą rozrządu , pewnie mazakiem popisał kółka i założył pasek nie sprawdzając reszty teraz pewnie rozrząd opużniony

kadafi:
Andrew88, jakie kody błędów?

--- Cytat: "Andrew88" ---położenia wału był trochę ryśnięty
--- Koniec cytatu ---
- możliwe że to nie ma wpływu na jego sprawność.

--- Cytat: "Andrew88" ---ale w miarę sprawny
--- Koniec cytatu ---
- jak to sprawdziłeś, czy tylko się domyślasz?
Jeśli nie dostarczysz bardziej wiarygodnych i szczegółowych informacji to pozostaje jasnowidz berthold61,

para:
Mój atos również szarpał jak był zimny, nie chciał jechać. Pomógł reset kompa. Zrobiłem podobnie jak robiłem w Hondzie: odłączyłem na 5-10min kleme z akumulatora. Po podłączeniu zapaliłem silnik, bez obciążenia elektryką (wszelkie światła, radio wyłączone itp.) i tak silnik pracował do zagrzania.. (powinien do włączenia sie wentylatora). Wyłączyłem i później już normalna jazda. Po zabiegu silnik już nie szarpie, nie dusi się, nie wchodzi na wysokie obroty.. może komuś pomoże. Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej