Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
Sonata - technika jazdy a zużycie lpg.
fusior:
JA mam taką dziwną sytuację ponieważ przed wypadkiem spalanie przy jeździe na MAXA (brawurowej od świateł do świateł) i takiej bardzo ale to bardzo ekonomicznej spalało tyle samo 18l LPG. Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest że w tych obu przypadkach jazda była zupełnie inna w pierwszej wskazówka obrotomierza sięgała górnych wartości, w tej drugiej ledwo co dochodziła do 2,4 tys, obr :) a autko spalało dokładnie tyle samo (testowalem z kolegą po 5x każdy cykl)
LEO WHY ?????? :)
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-06-12, 10:35 ]
Wydzielony i edit tytułu
Accent:
Jaka instalacja. Które generacja.
Wiesz 18l gazu to i tak dużo niezależnie czy ostro czy nie.
Przyczyn może być wiele.
IgoReCzeK:
Witam. Wygląda na to, że u Ciebie to "coś", co jest odpowiedzialne za zróżnicowanie porcji wtryskiwanego gazu przy zmiennej prędkości obrotowej silnika nie jest zainteresowane tym, by dokonywać regulacji ilości wtryskiwanego gazu i wtryskuje tyle gazu ile się da, nie zważając na to, co dalej z tym zrobi silnik. Ze zużycia widać, że leje do oporu, więc nie odczuwasz dyskomfortu w prowadzeniu samochodu (strata mocy, czy jakieś tam szarpnięcia) :-| Ja bym na początek przeanalizował pracę sterownika (najlepiej na komputerze - jeśli takowy można podpiąć), a co dalej... to się okaże. Pozdrawiam Igor.
fusior:
Gaz założony był w 2002 r, nie wiem która to jest generacja więc podaje następujące info:
nr. homologacj E20 -67R- 01 0519
klasa zbiornika 1
58 litrow pojemności.
Accent:
Jak ma od reduktora wężyk i kończy sie na rozgałęziaczu i każdy wężyki z niego wychodzi na każdy cylinder - to sekwencyjna(IV). Wężyki będą wchodzić do kolektora ssącego.
Jeżeli od reduktora wychodzi jeden wężyk i wchodzi w dolot to masz II generacji.
Jak nie ma reduktora to zdaje się V generacja bezpośredni wtrysk gazu(ale wątpie abyś to miał).
Nawigacja
[#] Następna strona