Forum > Accent
Jaki akumulator?
adams502:
Witam. Po zakupie u mnie był (i jest do tej pory) oryginalny oplowski akumulator bezobsługowy 66Ah 300A, działa bez zarzutów, nawet przy ostatnich mrozach. Ale mam pytanie, bo na poprzednich postach piszecie tylko o 45 i 52 Ah akumulatorach, czy alternator jest w stanie naładować tak duży akumulator i czy jego pojemność może negatywnie wpływać na samochód lub jego podzespoły??
IgoReCzeK:
--- Cytat: "adams502" ---czy alternator jest w stanie naładować tak duży akumulator i czy jego pojemność może negatywnie wpływać na samochód lub jego podzespoły?
--- Koniec cytatu ---
Witam. To czy alternator zdoła naładować Twój akumulator w głównej mierze zależy od sposobu użytkowania samochodu. Jeśli jeździsz wyłącznie po mieście to na pewno nie. Pokonujesz dalekie trasy (kilku godzinna jazda) – być może. Ja i tak w okresie jesienno-zimowo-wiosenym stosuję cykliczne doładowania nocne akumulatora niewielkim prądem (zazwyczaj 3A) z prostownika transformatorowego (odradzam magiczne puszki kupowane w hipermarketach wielkości 4 paczek od papierosów). Problem w tym, że w bez obsługowym akumulatorze nie sprawdzisz sobie areometrem elektrolitu i nie będziesz wiedział w jakim stopniu naładowany jest Twój akumulator. Ja przy takim postępowaniu korzystam z akumulatorów po kilka lat, tak więc można postawić tezę, że takie doładowywanie akumulatora nie wpływa negatywnie na jego użytkowanie nawet w dłuższym przedziale czasowym. Na drugie pytanie odpowiem, że nie wpływa. W sytuacji zwarcia w instalacji i naprawianych bezpiecznikach z racji dużej wydajności prądowej na pewno zrobi dużo większe spustoszenie, ale chyba nie kusi Cię by bezpodstawnie podwyższać nominalne wartości bezpieczników w poszczególnych obwodach elektrycznych samochodu czy ich naprawiać? Jeśli tak jest, to możesz spać spokojnie. Pozdrawiam Igor.
adams502:
Wielkie dzięki za odpowiedz. Wczoraj podłączyłem akumulator na 5 godz. pod prostownik (taki z prawdziwego zdarzenia) i mam jeszcze jedno pytanie, ten prostownik ma kilka ustawień ładowania, tyle, że nie ma żadnych oznaczeń tylko same kropki przy włączniku (mam miernik i postaram się sprawdzić amperomierzem poszczególne biegi), ale jest za to wskazówka od 0 do 8 (podejrzewam, że jest to wartość prądu ładowania) jak podłączyłem akumulator to wskazówka była na 4 a jak odłączyłem to było 1. Czy jeżeli wskazówka będzie pokazywała 0 to znaczy, że akumulator jest naładowany do pełna??
IgoReCzeK:
--- Cytat: "adams502" ---Czy jeżeli wskazówka będzie pokazywała 0 to znaczy, że akumulator jest naładowany do pełna??
--- Koniec cytatu ---
Witam. Jeśli wskazówka będzie pokazywała 0, to oznacza tylko, że potencjały prostownika i akumulatora się wyrównały i akumulator nie jest już ładowany. Pomiar napięcia pod obciążeniem da nam odpowiedź, na Twoje pytanie. Jeśli przekracza 12V to można spokojnie powiedzieć, że tak. Chciałem zwrócić uwagę, aby nie doładowywać zbyt często akumulatora, bo można go "przeładować", a to prowadzi do trwałego uszkodzenia elektrolitu i spadku wydajności ogniwa i szybszego starzenia. Pozdrawiam Igor.
adams502:
To w takim razie jak często powinienem doładowywać ten akumulator, jeżdżę codziennie po mieście ok 40 km, ok 30 min chodzi radio na wyłączonym silniku.
Nawigacja
[#] Następna strona