Forum > Matrix / ix20

[ix20] Osłona silnika

<< < (3/6) > >>

Magnusus:
Taka osłona to kapitalna sprawa przed zimą, myślałem ostatnio o takowej.
Jack55 czy może dowiedziałeś się coś w kwestii producenta?.
Chyba jutro zadzownię do mojego importera "Marvel" w Łodzi i zapytam o nią.

Bogdanoss:
Witam wszystkich, jeżeli chodzi o osłony pod silnik do ix20 to firma BTP Lublin zajmuję sie produkcją osłon pod silnik do większości hyundaików i współpracuje z Hyundai Motor Poland. Według cennika z lipca w poznaniu w serwisie osłona pod silnik do ix20 kosztowała: aluminium 567zł a stalowa 494zł.

Magnusus:
Bogdanoss, dzięki za info. Teraz już mam szczegóły i wiem o co dokładnie i o jakiego producenta mogę pytać u mojego delera :-) .

ph71:
Do bliźniaczej Vengi pojawiła się wreszcie długooczekiwana, uniwersalna osłona silnika z materiału innego niż stal. Pewnie będzie też pasować do ix20.
Kosztuje grosze i myślę, że warto się nią bliżej zainteresować. Jest oferowana przez firmę Auto Vip, a koledzy z bliźniaczego forum już ją rozpracowują tutaj: http://mojavenga.pl/viewtopic.php?t=726&start=60

Mam nadzieję, że ten post nie narusza regulaminu forum i nie zostanie usunięty jak poprzedni, gdyż nie uprawiam tu żadnej reklamy tudzież biznesu a jedynie przekazuję konkretną informację dla zainteresowanych w niedokończonym jakiś czas temu temacie.

Z ostatniej chwili: producentem jest podwarszawski Florimex.

zbyniuw48:
Witam
kontynuuję moim pierwszym postem na tym forum temat osłony pod silnik.
Jako że mam nowego ix20 od 2-ch tygodni postanowiłem założyć jakąś osłoną i postanowiłem przećwiczyć temat osłony do Vengi z Florimexu. Kosztuje 70 zł, więc  ryzyko nieduże. Pojechałem z nią do serwisu dealera i okazało się że tak wprost to ona nie pasuje. Jednak, jako że należę do upartych, pojechałem do niezależnego warsztatu i tam wspólnie z mechanikiem założyliśmy ją. Jest dobrze. Trzyma się solidnie, nic nie stuka, nie gwiżdże, ale widać że to nie oryginalna i tak naprawdę nie wiem co powiedzą w serwisie jak pojadę na pierwszy przegląd.
Firmę Florimex zawiadomiłem że ta osłona od vengi do ix nie pasuje. Żeby była jasność - oni nie powiedzieli że pasuje.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2014-06-14, 20:12 ]
Podobno Florimex produkuje już plastikowe osłony pod silnik do naszych ix-ów

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej