Forum > Matrix / ix20

[ix20] Osłona silnika

<< < (6/6)

ELETomek:
Nie , jeszcze nie. Cały czas nad tym dumam. Byłem na kanale, podglądałem jak to wygląda od spodu i nie mam pojęcia jak ta osłona może pasować. I jak ją przymocować.

--- Cytat: "zbyniuw48" ---tak wprost to nie pasuje
--- Koniec cytatu ---

Mi też tak się wydaje, że z przodu to pasować nie będzie.

Tu jest blaszana osłona ale kształt podobny https://www.agauto.sk/pl/detail/oslona-silnika-i-skrzynie-biegow-kia-venga-2011-tloczona-stal-18-mm-15915.html To może jednak coś z tego będzie. Widać, że tego typu przedni uchwyt by się przydał. Śruby mocujące ori osłony są w zagłębieniach. A ten uchwyt przy plastikowej osłonie jest raczej płaski.

ELETomek:
Kupiłem, założyłem osłonę do kia venga z florimexu. Niby trzyma się solidnie ale do przymocowania  użyłem kołków rozporowych typu molly, Połączonych ze sobą kawałkiem pcv z rury kanalizacyjnej. Otwory w belce mają 14.5mm. Nie mogłem nic dobrać, a nie chciałem wiercić nowych otworów. Nie wiem czy za rok da się to bez problemu odkręcić. Cały czas myślę o zmianie sposobu mocowania. Osłona po małych przeróbkach jest całkiem spoko. Wykonałem nacięcia w uchwycie (foto nr 2 ) i podgiąłem trochę przód osłony. No i jeszcze wyciąłem kawałki (z dużymi
otworami) koło wahaczy ale w sumie nie wiem czy to było konieczne

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej