Forum > i30 FD
Miganie wyświetlacza licznika
janusz48:
Czy jeśli wymienię panel z zegarami (używany) to po wymianie stan licznika będzie z wymienionego wyświetlacza czy prawdziwy (aktualny) z komputera? Teraz podświetlenie w okienku wyświetlacza trochę osłabło i myślę czy taniej jest kupić panel z zegarami używany i wymienić czy oddać obecny do naprawy?
apikus:
--- Cytat: "janusz48" ---to po wymianie stan licznika będzie z wymienionego wyświetlacza czy prawdziwy (aktualny) z komputera?
--- Koniec cytatu ---
Z wymienionego.
--- Cytat: "janusz48" ---Teraz podświetlenie w okienku wyświetlacza trochę osłabło
--- Koniec cytatu ---
Co znaczy troche osłabło? Spaliła sie żarówka? Ktoś skrecił podswietlenie?
Ciężko jest pomóc nie wiedząc o co chodzi.
Opisz problem bardziej szczegółowo.
--- Cytat: "janusz48" ---i myślę czy taniej jest kupić panel z zegarami używany i wymienić czy oddać obecny do naprawy?
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź jaki jest koszt naparawy a ile kosztuje używany z przełożeniem i bedziesz wiedział.
janusz48:
Podświetlenie z okienka LCD komputera zmalało ok.30%.Najpierw było migotanie a teraz jest trochę ciemniej.W słońcu trudno odczytać dane z ekraniku,w ciemniejszych momentach drogi jest czytelniejszy.Sam nie wiem czy mój dać do naprawy do elektronika czy kupić używany (ok.110zł) i wymienić.Ale jest problem ze stanem licznika,ja mam najechane ok.87tys.km a mogę trafić na np 140 tys.km.
apikus:
Na licznik była akcja serwisowa. Sprawdż, czy nie wymienia Ci w serwisie w ramach gwarancji. mi wymienili.
grinch:
Jaka akcja serwisowa?
Możesz podać jej numer? Albo jakiś dowód, że ASO przyznało że wymienili zegary na podstawie akcji serwisowej?
Pytam bo wczoraj wróciłem z przeglądu w ASO i nie mam żadnej akcji serwisowej dot. zegarów a też mam z nimi przeboje.
Może jak bym miał coś na dowód było by łatwiej wyegzekwować.
Nawigacja
[#] Następna strona