Forum > ix35 EL
[ix35 EL] As. podjazdu pod górę
Janusz:
--- Cytat: "vqsoft" ---ESP może być włączone
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Toms" ---Nie wolno wyłączać esp bo nie zadziała ( pisze o tym w instrukcji)
--- Koniec cytatu ---
W mojej instrukcji str. 39 jest napisane, że ESP trzeba wyłączyć (!), aby działał system HAC. Może zatem istnieją różne wersje instrukcji ? :-)
mron:
--- Cytat: "Janusz" ---
--- Cytat: "vqsoft" ---ESP może być włączone
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "Toms" ---Nie wolno wyłączać esp bo nie zadziała ( pisze o tym w instrukcji)
--- Koniec cytatu ---
W mojej instrukcji str. 39 jest napisane, że ESP trzeba wyłączyć (!), aby działał system HAC. Może zatem istnieją różne wersje instrukcji ? :-)
--- Koniec cytatu ---
Ja ma automat, ale HAC też się czasem włącza i nigdy nie wyłączałem ESP.
Zibi:
Janusz, wkradł się chochlik drukarski do Twojej instrukcji ... zawsze przy wyjeździe z garażu podziemnego jaki mam pod blokiem ta funkcja działa, a kąt nachylenia wynosi tu może 15 stopni, wyjeżdżając przecinam chodnik, więc musze uważać, zawsze zatrzymuje się, sprawdzam czy ktoś nie idzie chodnikiem, wrzucam 1 bieg, puszczam sprzęgło, wciskam gaz i auto płynnie rusza, nie cofając się nawet o milimetr. Żadnego włączania/wyłączania ESP nie dokonuję.
Janusz:
Dzięki - może faktycznie w instrukcji jest błąd. Spróbuję to jeszcze potestować na większych podjazdach. Martwi mnie tylko trochę to, że jak o tym rozmawiałem w ASO i mówiłem, że wyłączam ESP, aby układ HAC zadziałał - to nie zostałem wyprowadzony z błędu.
Radek:
Mam wrażenie , że serwisanci w ASO nie za bardzo wiedzą o co chodzi z tymi systemami
Ja mam dokładnie tak samo jak Zibi, dy wyjeżdżam z garażu.
Wogóle u mnie w instrukcji jaką dostałem ( papierowa ) jest szkic samochodu w niczym nie przypominający IX a bardziej tuscona...
Nawigacja
[#] Następna strona