Forum > ix35 EL
[ix35 EL] As. podjazdu pod górę
mturku_80:
Witam,
od kilku dni jezdze juz swoim ix'em i mam pytanie.
Jak sprawdzic funkcje as.podjazdu pod gore. Probowalem na roznych wzniesieniach, zgodnie z instrukcja i ciagle nic auto po spuszczeniu hamulca od razu toczy sie w dol.
Czy ktos moze poradzic jak sprawdzic tę funkcjie?
Z gory dzieki za podpowiedzi.
edycja tytułu - tekla
mron:
--- Cytat: "mturku_80" ---Witam,
od kilku dni jezdze juz swoim ix'em i mam pytanie.
Jak sprawdzic funkcje as.podjazdu pod gore. Probowalem na roznych wzniesieniach , zgodnie z instrukcja i ciagle nic auto po spuszczeniu hamulca od razu toczy sie w dol.
Czy ktos moze poradzic jak sprawdzic ta funkcjie?
Z gory dzieki za podpowiedzi.
--- Koniec cytatu ---
No najlepiej sprawdzić próbując ruszyć pod górę ;-). Ja ostatnio stałem na takim podjeździe i hamulce włączyły się same bez problemów - mam automat.
k3nio:
Automat z urzędu nie ma prawa stoczyć się w dół :) A w manualu to tak jak MRON napisałeś, najlepiej zatrzymać się na wzniesieniu i po chwili klocki powinny się zacisnąć :)
Łukasz:
--- Cytat: "mturku_80" ---auto po spuszczeniu hamulca od razu toczy sie w dol.
--- Koniec cytatu ---
Od razu się stacza?
Nie miałem przyjemności testowania takiej funkcji ale podejrzewam, że może to zatrzymywać auto na krótką chwilę. Zwróć uwagę na auto stacza się od razu czy po krótkim czasie. Może ta funkcja działa tylko nie tak jak to sobie wyobrażałeś ;-)
k3nio:
W fordzie na manualu po zatrzymaniu na wzniesieniu pokazywała się ikona przy obrotomierzu że działa asystent, ale trzymał on przez 3 sekundy i samochód później w dół zjeżdżał :)
Nawigacja
[#] Następna strona