Forum > i30 PD
pulsujące oświetlenie kabiny i bagażnika
XT1097:
SOC czyli state of charge to zaledwie 54 pct czyli po prostu jest rozładowany. Prąd rozruchowy też d..
nie urywa ale jak odpala to no problem. A to rozładowanie z czego wynika? Stal przez tydzień albo słuchałeś głośno muzy na postoju? Po dłuższej jeździe powinien dojść w okolice SOC 85-90 procent bo tak typowo doładowują "inteligentne " kontrolery ładowania. A ile lat ma ten akumulator?
mercator2020:
Samochód przed pomiarem stał w garażu 6 dni, wieczór przed pomiarem miałem sesje filmowa, celem uchwycenia przygasania oprzygasania oświetlenia wnetrza. Zresztą generalnie nie nagrało się prawie nic. W tym czasie silnik pracował na niskich i średnich obrotach łącznie 30 minut plus 0'5 km dojazdu do miejsca nagrywania filmu i powrót do garażu.
Kolejnego dnia przejazd na stację ASO 5 KM, test akumulatora.
Przypomnę tylko istota wątku jest przygasanie oświetlenie, sprawa z akumulatorem być może przyczynia się będę go ładował.
Nadmieniam kuzyn znający sprawę podchodzący sceptycznie do naprawy przygasania oświetlenia, potwierdził fakt migania kiedy osobiście zobaczył sposób działania.
mercator2020:
--- Cytat: XT1097 w 06 Kwiecień 2025, 16:53:51 ---A ile lat ma ten akumulator?
--- Koniec cytatu ---
Aku tak jak samochód ma prawie 5 lat ( bez miesiąca) głównie jazda po mieście zwykle 5 do 10 km i postój. co dwa miesiące trasa ,200 km, raz do roku trasa 1200. Auto garazowane. Po 2 latach starałem nie używać się sytemu strat stop.
mercator2020:
--- Cytat: mercator2020 w 06 Kwiecień 2025, 19:22:14 ---Aku tak jak samochód ma prawie 5 lat
--- Koniec cytatu ---
Przebieg 56 tys km
XT1097:
Szczerze, ja bym to olał
Nawigacja
[#] Następna strona