Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe gt] Następny prblem.
Cibor:
Dziś chciałem ruszyć dość szybko. Czerwone Żółte i jazda.... Jedynka gaz do 4 tys, sprzęgło zdjęcie z biegu już chcę wrzucić 2 drążek wchodzi i hhhhhhhrrrrrruuuuppppp zgrzyt jakbym nie wcisną sprzęgła i problem.... Odpuściłem i lżej wrzuciłem jakoś weszło no ale coś się stało.... Nie zawsze się to dzieje a wygląda to tak jakby coś trzymało drążek na luzie... Chodzi jakoś miękko maślano ale zarazem stały dziwny opór... Odczucie jest takie jakby bieg nie wchodził........ Ale siedzi.... W tym przypadku nie idzie zmienić szybko biegu.... co się mogło stać..... Proszę o rade bo już mam dość tego samochodu... Ps. Problem z dwójką miałem zawsze synchronizatory... A teraz już wszystkie biegi.... I jakby samochód gorzej jechał.... Czyżby koniec?
kml:
Cibor, raczej bez rozebrania skrzyni nikt Ci nie wywróży co się dokładnie dzieje. Jeżeli to nie sprzęgło/wysprzęglanie to zdecydowanie masz problem ze skrzynią...
Cibor:
Zaraz po napisaniu posta bylem się przejechać... Katowanie opór i wszytklo oki... dziwne....
kml:
Cibor, jezeli bedziesz mieć okazję to obadaj wysprzeglanie etc ale w miarę możliwości skrzynie i tak bym dał do przeglądu - no chyba że się żegnasz z samochodem lada moment.
Cibor:
kml, nie raczej się nie żegnam... I tak mam do wymiany sprzęgło + wysprzęglik.... hhhmmm ile może kosztować taki przegląd skrzyni i gdzie go przeprowadzą... A widzę że z W-wa jesteś więc pewnie wiesz... Polecisz coś?? Zastanawia mnie tylko ten dziwny objaw na luzie taki z oporem drążek chodził na boki maślano....
Nawigacja
[#] Następna strona