Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe gt] Następny prblem.
kml:
--- Cytat: "Cibor" ---Sprzęgło od Pana Radzikowskiego
--- Koniec cytatu ---
To te "spiekane" sprzęgła? Ile płacisz za nie?
--- Cytat: "Cibor" ---300 zł za wymianę skrzyni i sprzęgła to dużo
--- Koniec cytatu ---
Ok, cena :)
Cibor:
Powiedział że musi je zobaczyć ale coś około 1000 zł..... Czekam na skrzynie, linki (kupi ktoś ode mnie mechanizm zmiany bo będę miał dwa??) i jazda do mechaniora...
maspex:
scoupe ruszy nawet z czworki :D jak mi linka pekla 30km od domu o tym sie przekonalem,a propo spiekow,podobno nie nadaja sie do codziennej jazdy,prawda to ?
Cibor:
--- Cytuj ---Sprzęgło do codziennej jazdy
Dla samochodów eksploatowanych na co dzień ze zmodyfikowanym programem wtrysku proponujemy tarcze sprzęgła ze zbrojoną okładziną organiczną i wzmocnionym dociskiem sprzęgła o około jedną trzecią . Zbrojona tarcza organiczna w przeciwieństwie do spieków poprawi nam komfort jazdy a jednocześnie wydłuży znacznie przebieg sprzęgła . Niestety sprawność sprzęgła nie wzrośnie . Dlatego konieczne jest zestawienia takiej tarczy ze wzmocnionym dociskiem sprzęgła o około 30-40 % . Wzmocnienie docisku o jedną trzecią nie obciąży układu sterowania sprzęgłem na tyle że nie będzie konieczne jego modyfikowanie. Wzmocniony docisk przyciska mocniej tarczę sprzęgła do koła zamachowego w związku z tym rośnie nam sprawność sprzęgła , niestety pedał sprzęgła będzie twardszy .
--- Koniec cytatu ---
Proszę to powinno rozwiać wszelkie wątpliwości...
Lecz raczej będę brał spiekówkę ponieważ projekt jest ambitny ale o nim w swoim czasie....
Jak by to powiedzieć.... Jak bym chiał komfortowy samochód to bym merola sobie kupił a nie pchał $$ z hyundaia.... To jest MIŁOŚĆ......
Nawigacja