Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Scoupe gt] Następny prblem.
maspex:
tak szybko biegow nie zmieniaj bo Ci linka peknie jak u mnie :D kupilem caly mechanizm z linkami,wymienilem caly komplet i tak samo mi drazek chodzil...jak w 20 letnim polonezie i bardzo miekko,zmienilem potem na moj stary mechanizm zostawiajac linki i normalnie sztywno,zajrzyj pod meszek,moze cos tam powoli zaczyna sie robic.
kml:
--- Cytat: "Cibor" ---kml, nie raczej się nie żegnam... I tak mam do wymiany sprzęgło + wysprzęglik.... hhhmmm ile może kosztować taki przegląd skrzyni i gdzie go przeprowadzą... A widzę że z W-wa jesteś więc pewnie wiesz... Polecisz coś?? Zastanawia mnie tylko ten dziwny objaw na luzie taki z oporem drążek chodził na boki maślano....
--- Koniec cytatu ---
Mogę Ci dac ew namiar na warsztat gdzie ja generalnie robie samochód ale co jest centrum W-wy. Pogadałbyś z nimi i może Ci dadzą namiar na "skrzynkowców" Samo wyciągnięcie skrzyni to w Warszawie ~ 350 PLN i więcej w zależności gdzie etc.
Jak cos to pisz na priv, wieczorem mogę Ci namiar dać ;)
Cibor:
maspex, A czy możliwe jest aby linki się poluzowały?
kml, Zawsze się przyda ;)
maspex:
tak,jak Ci sie bodajze lewa poluzuje to wiekszy skok na boki masz,jak prawa to raczej odpowiada za wychylenia drazka przod-tyl, zdejmisz meszek i dokrec lewa linka kluczem troche i zobacz czy Ci bardziej odpowiada ruch drazka
Cibor:
No i sprawa się rypła.... Tzn skrzynia się rypła... Wybierak piiiizzzzzddd... No i nowa skrzynia wita....
Kurcze to już wszystko nowe oprócz turbo....
Nawigacja
[#] Następna strona