Autor Wątek: Podłoga bagażnika  (Przeczytany 1455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lukio90

• HKP
  • **
Podłoga bagażnika
« dnia: 04 Grudzień 2024, 19:03:07 »
Witam. W niedługim czasie planuje założenie instalacji LPG do mojego i30 1.5 dpi z tego roku. Ale niestety napotkałem na problem zabudowy butli LPG. Niestety w wersji pure podłoga jest jednopoziomowa przez co musiałbym zabudować ją w jakiś sposób bądź znaleźć podwójną podłogę z Hyundaia bądź Kia. Może ktoś ma na sprzedaż taką podłogę bądź jakiś pomysł jak zabudować butle?

Offline robaszek127

• Giełda
Odp: Podłoga bagażnika
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Grudzień 2024, 20:40:40 »
Dorobić z jakiejś płyty podłogę na butlą i  tyle. Ale taki silnik chcesz gazować. Przecież to droga i chyba niezbyt polecana opcja gazu w tych silnikach....

Offline Lukio90

• HKP
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Grudzień 2024, 21:36:54 »
Silnik jak najbardziej nadaje się do gazu bo ma wtrysk pośredni i hydrauliczna kompensację luzu zaworowego. Koszt niewiele większy ponieważ potrzeby jest sterownik dla silnika 8cyl.

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Grudzień 2024, 23:12:20 »
Tanio nie jest bo pewnie ok 5tys. I musi być dobry monter byś później nie jeździł do gazownika bo coś nie tak.
Ale i tak zanim się zwróci sam gaz to trzeba sporo pojeździć.
 Naprawy to teraz koszmar cenowy. Mi jak się popsuła brc sekwencja to ceny samych części koszmarne:  komputer 800, wtryski po 250, czujnik ciśnienia 250 a parownik ponad 400. Gdyby nie używki czy zamienniki od staga to bym chyba taniej nową sekwencję staga założyć niż ciągle naprawiać BRC.