Forum > ix35 EL
Dpf 1.7
XT1097:
Zapełnienie DPF jest liczone a nie mierzone. Pomiary mają wpływ dopiero kiedy wykazują wysokie zapełnienie.
Zachęcam do obejrzenia odcinka o DPF na kanale YT Auto dyżur by EKG
Jeżeli doświadczasz zapchania to obserwuj deltę p. Jeżeli delta jest niska a wypala tzn że ECU sugeruje się jakimiś innymi czujnikami a nie oporami przepływu
Albi:
--- Cytat: XT1097 w 27 Sierpień 2024, 21:26:21 ---Zapełnienie DPF jest liczone a nie mierzone. Pomiary mają wpływ dopiero kiedy wykazują wysokie zapełnienie.
Zachęcam do obejrzenia odcinka o DPF na kanale YT Auto dyżur by EKG
Jeżeli doświadczasz zapchania to obserwuj deltę p. Jeżeli delta jest niska a wypala tzn że ECU sugeruje się jakimiś innymi czujnikami a nie oporami przepływu
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam że nie znam się na definicji czy się liczy czy mierzy dla mnie nie ma żadnego znaczenia bo nie mam żadnego wykształcenia w tym temacie po prostu kupiłem auto i nie chcę wydawać kasy na niepotrzebne wizyty u mechanika który podpina komputer i wszystko ok bo błędów brak (byłem trzy razy i wszystko ok)temat jest dlatego abyśmy mogli podzielić się swoimi doświadczeniami i znaleźć przyczynę że te podzespoły działają tak a nie inaczej
robaszek127:
Skoro nie chcesz jeździć po papraczach co biorą kasę często za nic to czemu samemu nie kupisz sobie interfejsu na ali i programem można wszystko samemu sprawdzić. Sam tak zrobiłem jak już pisałem i program na bieżąco pokazuje zapchanie dpf, temperaturę czy przebieg i kiedy następuje wypalanie.
XT1097:
Albi, ciesz się zakupem i tyle.
Albi:
--- Cytat: XT1097 w 28 Sierpień 2024, 22:43:02 ---Albi, ciesz się zakupem i tyle.
--- Koniec cytatu ---
Cieszył bym się jak nie trzeba było było wymieniać oleju co 1000-2000 km
Nawigacja
[#] Następna strona