Forum > ix35 EL
Dpf 1.7
XT1097:
Wymieniasz bo przybywa? A wyeliminowałeś uszczelniacz pompy? Kilka postów wyżej było.
Zarejestruj Car Scannerem jakiś proces wypalania, wrzuć coś na forum. Narzekać możesz ale to nic nie zmieni.
Możesz tez płacić mechanikom - nie wykluczam że w końcu naprawia.
Albi:
Witam przez nasilenie roboty w pracy musiałem temat odpuścić a że mam drugie auto to na spokojnie mogę sobie pozwolić na rozkręcanie czyszczenie skręcanie i cieszenie się jak ładnie się prezentuje na parkingu . Tak poważniej to po praniu dpf olej mocno podskoczył odessałem i teraz jakby jest stabilnie choć mało jeżdżę dlatego się wstrzymuje w załączniku zrzut ekranu podstawowych parametrów z wypalania
XT1097:
Jeżeli masz wypalanie co 300 km latem przy jeździe miejskiej to ja bym nie narzekał..też czytałem o zróżnicowaniu zima/lato ale u siebie tego nie widzę. Wskazania z carscannera wyglądają dobrze, widzę że jak wypalasz to jeździsz na wyższych obrotach? Moim zdaniem to niepotrzebne, i tak się wypali. Nie panikował bym z tą wymiana oleju co 1000 czy 2000 bo nie widzę przyczyny. Po prostu poobserwuj pojeździć, nie panikuj.
Albi:
300 km to było po praniu dpf te parametry że zdjęć to 3 wypalenie i już po 180km za każdym razem na razie dystans się zmniejsza
Albi:
Temat ciągnę dalej dlatego też że Hyundai znajomego którym jeździ jego córka która nie wie gdzie miarka oleju tym bardziej kiedy wypala się dpf cały czas miasto do pracy 2-3km i skorzystałem z okazji sprawdzić parametry podpiąłem się car skanerem i wypalanie było 523km. A zatkanie 16g sadzy przebieg 180000 czyli jak wszystko działa poprawnie to i Hyundai nie jest zły a że lubię coś naprawić to ciągnę temat przy takiej wymianie doświadczeń naprawiłem klapy wirowe które były rozjechane. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona