Forum > ix35 EL
Dpf 1.7
robaszek127:
To i tak dość słabo jak tylko 300km masz wypalanie. Zobacz podczas jazdy na autostradzie czy wzrośnie wynik. U mnie przy jeździe spowrotem znad morza miałem ponad 400km przejechane i chyba poniżej 50% zapchania. Normalnie mam średnio 400-500 wypalania. Ale lekko końcówka od wydechu jest brudnawa.
Robsson79:
jakich aplikacji używacie do diagnozowania DPF i parametrów silnika?
Franek61:
Uważam, że 300km to dobry wynik, w porównaniu do 100km przed czyszczeniem ( w temperaturach poniżej 10stopni będzie zapewne co 500-600km). Osobiście jestem bardzo ciekaw, jak będzie dalej tj. po kilku tys. km. Daj znać.
Albi:
--- Cytat: Robsson79 w 13 Lipiec 2024, 09:37:52 ---jakich aplikacji używacie do diagnozowania DPF i parametrów silnika?
--- Koniec cytatu ---
cześć ja mam Car Scanner pro do prostych odczytów dpf wystarczy kostkę wpinasz na stałe a odczyt na komórce jeśli chcesz coś więcej to kup z chin DELPHI za 150zł też posiadam i jest ok można dpf wypalić na postoju tylko trzeba z laptopem śmigać do poprzedniego wpisu dodam że te 300km to praktycznie po mieście do pracy mam 3km
Albi:
Na razie jeden problem ogarnięty z dpf ale drugi wisi w powietrzu wydaje mi się że paliwo przedostaje się do oleju na pewno paliwo było w oleju przed regeneracją dpf ale po czyszczeniu wymieniłem na nowy olej dopiero dziś sprawdziłem jest 5 mm powyżej max mechanik który sprawdzał wtryski zasugerował że paliwo może przedostawać się pompą wysokiego ciśnienia czy ktoś miał coś takiego oglądałem budowę pompy i na wałku jest jakieś uszczelnienie tylko czy tam może przedostawać się ropa do silnika czy da się sprawdzić takie rozszczelnienie bez wyjęcia pompy. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona