Forum > ix35 EL

Dpf 1.7

<< < (6/18) > >>

daniel89:
I co już wycięty?

Albi:
Cześć  na razie  po sprawdzeniu u dwóch fachowców na komputerze i sprawdzeniu wtrysków zaryzykowałem i oddałem dpf do mycia było 150mbar obciążenia wyczyścili do 0mbar na razie mam ponad 200 km i jest ok ale to za krótki okres aby stwierdzić że jest dobrze (mycie kosztowało 450 zł)

Franek61:

--- Cytat: Albi w 01 Lipiec 2024, 17:12:31 ---Cześć  na razie  po sprawdzeniu u dwóch fachowców na komputerze i sprawdzeniu wtrysków zaryzykowałem i oddałem dpf do mycia było 150mbar obciążenia wyczyścili do 0mbar na razie mam ponad 200 km i jest ok ale to za krótki okres aby stwierdzić że jest dobrze (mycie kosztowało 450 zł)

--- Koniec cytatu ---
Jestem bardzo ciekawy jak dalej DPF będzie się spisywał po wymyciu? Zaczynam mieć też problem  wypalaniem (przy wyższych temperaturach) . Tak samo jak Ty myślę o zakupie nowego (zamiennika) lub o myciu. Dlatego bardzo bym prosił odezwij się za jakiś czas, aby opisać efekt mycia po np. 1 czy 3 miesiącach.

Albi:
witam po regeneraci dpf wypalanie na razie po 300 km zobaczymy dalej jak będzie działał jeszcze muszę dodać bo wcześniej pojawiła się sugestia że po wycięciu dpf nikt tego faktu nie sprawdzi gołym okiem otóż stwierdzam że tak nie jest ponieważ sam wymontowywałem dpf i cały wydech za filtrem czyściutki żadnego nalotu sadzy można biało chusteczko sprawdzać  i dochodzimy do końcówki wydechu także czysto jakby prosto z fabryki auto wyjechało z wyciętym filtrem sami wiecie jak to diesel my na gaz a z tyłu czarna chmura końcówka wydechu czarna od sadzy prosta diagnoza chyba że w innych markach filtr tak dobrze nie czyści i jest inaczej pozdrawiam.

XT1097:
Super. Oby tak było jak najdłużej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej