Forum > ix35 EL

Dpf 1.7

<< < (5/18) > >>

robaszek127:
Przez coraz większą ilość firm i wycinanych dpfów mają w planie rządzący to ukrócić. Więc wycinając u jakiegoś Janusza lepiej zachować dpf by w razie czego wstawić spowrotem. Lub zrobić tam gdzie robi się przeglądy by potem w razie czego tam przymykali na to oko.

daniel89:
Wycinając DPF musi wyciąć puszkę i zrobić to tak żeby później ładnie to wstawić z powrotem żeby diagnosta widział że jest . Z puszki wybijają go po kawałku i nie wyjmiesz całego żeby go zachować i wsadzić jakby co. On jest jak z jakiegoś kamienia lub porcelany. W Hyundaiu jest przy tym sporo roboty nie jest tak prosto jak miałem w oplu. Nie przez Januszy co wycinają będą to sprawdzać i zaostrzają przepisy tylko unia europejska tak dojedzie ludzi że będą jeździć na rowerze i oddychać przez maskę jak w plandemii aby wytworzyć mniej co² niestety w krajach europejskich cicho sie siedzi więc chyba to każdemu pasuje.

Albi:
witam dziś odebrałem auto po sprawdzeniu wtryskiwaczy wyszło że są w idealnym stanie majster powiedział że w tych autach wytrzymują 300 tys. i więcej

Robsson79:

--- Cytat: Albi w 21 Maj 2024, 18:42:02 ---Cześć . Chyba zacznę od wtryskiwaczy bo teraz mam wypalanie poniżej 100km poczytałem że jak wtryski siadają to są głośniejsze chyba tak jest u mnie zwłaszcza przy dodawaniu gazu zrobiłem próbę przelewową 4 min i wyszło 16ml  28ml  31ml 24ml czy ktoś podpowie czy te przelewy świadczą o wypracowanych wytryskach z góry dziękuję

--- Koniec cytatu ---

ta głośniejsza praca wtrysków jest z rana na zimnym?

Albi:
Ta głośniejsza praca jest nie zależnie od temperatury i jest słyszalna przy pewnych obszarach i dodawaniu gazu ale wtryski zostały wyjęte sprawdzone na maszynie i są ok

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej