Autor Wątek: [i20 PB] [i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.  (Przeczytany 169608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline de_assis

• Giełda
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Październik 2012, 18:41:15 »
Cytat: "Bogdanoss"
zadzwoń i podpowiedz żeby sie zalogowali na ccc.hyundai i zobaczą ;) tak jak pisałem wcześniej biuletyn ukazał się na przełomie września/października. Nie sprawdzają tego na stronce to nie wiedzą. proste.

Oczywiscie ze proste, ale również i żenujące.

rafcio007

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Październik 2012, 19:46:04 »
zapomnialem im powiedzieć(w Lublinie w Sabbacie), że jest w biuletynie o tym mowa. Jutro jestem umówiony na montaż świateł do jazdy dziennej, to im to powiem. Zobaczymy co wyjdzie z tego.

stalowiak

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Październik 2012, 20:29:53 »
Cytat: "rafcio007"
Jutro jestem umówiony na montaż świateł do jazdy dziennej, to im to powiem. Zobaczymy co wyjdzie z tego.
daj znać co tam wyszło, bo sam u nich kupowałem auto i jestem ciekaw co i jak. Zobaczymy jak na Ciebie zareagują, to i ja do nich będę uderzał. Powodzenia.

ziutek

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Październik 2012, 11:35:22 »
U mnie w mieście (Busko-Zdrój) potwierdzili akcję serwisową. Ma ona dotyczyć nowychpodkładek pod klamki, a nie całych klamek. Podobno już zamówili partię, ale na razie jest problem z dostępnością, bo dużo dealerów zamawia:)
Potwierdzili też, że akcja jest ogłoszona w biuletynie.
Pozdrawiam

rafcio007

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Październik 2012, 11:41:11 »
dzwonilem do Auto Brokera w Lublinie, oczywiście nic do końca nie wiedzieli, poinformowałem, że jest o tym w biuletynie, wzięli numer vin autka, nr kontaktowy i maja oddzwonić... co do Sabbatu, dam znać wieczorem.

Oddzwonili z Auto Brokera i poinformowali mnie, że mają zalecenie naprawiać  uszkodzenia od klamek( podklejają folię tak mi powiedzieli) jeśli coś się już dzieje. Jeśli wszystko jest w porządku to nic nie robią.... U mnie nic nie zrobią, bo na razie klamki nie uszkodziły nic. Usłyszałem, że niby akcji jako tako serwisowej nie ma, jest tylko zalecenie...

W takim razie co to dokładnie jest? Akcja serwisowa na całą Polskę? czy widzi mi się ASO? Ma ktoś dostęp, do tego biuletynu i mógłby zweryfikować co tam dokładnie jest??

Bogdanoss

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 11 Październik 2012, 16:54:45 »
Otóż sprawa wygląda następująco: Biuletyn został zamieszczony na wewnetrznej stronie hyundaia do której dostęp ma tylko dealer. Nie jets to akcja przywoławcza wszystkich samochodów z danej partii. Biuletyn stosuje się tylko i wyłącznie przy zgłoszeniu przez klienta usterki!! korozja klamek nie wpływa na bezpieczeństwo podczas prowadzenia pojazdu więc nie stosują listów do wszystkich użytkowników z prośbą o wizytę w serwisie. W biuletynie serwisowym są podane części po modyfikacji których wg. procedury należy uzyć do danej kampani. W tym przypadku jest to klamka drzwi  która posiada od wewnętrznej strony dwie kropki (stare od wewnątrz na klamce mają jedną kropkę w danym miejscu lub jej brak) i zmodyfikowana gumowa podkładka pod klamkę (inny kształt rantu na obrzerzach).

rafcio007

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Październik 2012, 16:06:32 »
w Sabbacie też nie wymieniają klamek jeśli nic nie jest uszkodzone, obtarte itd, dopiero jak pojawi się uszkodzenie to wtedy za to się wezmą ;) No nic pozostaje mi czekać, aż klameczki zedrą lakier ;)

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 15 Październik 2012, 16:26:07 »
w Sabbacie też nie wymieniają klamek jeśli nic nie jest uszkodzone, obtarte itd, dopiero jak pojawi się uszkodzenie to wtedy za to się wezmą ;) No nic pozostaje mi czekać, aż klameczki zedrą lakier ;)

Toż to jakieś jaja są. Zamiast zapobiegać skutkom i likwidować przyczynę, to oni będą czekać aby człowiek miał zdrapane i w konsekwencji malowane drzwi. Potem sie tłumacz przy odsprzedaży, że auto malowane. Każde takie działanie to jednak utrata wartości naszego WOZU. :lol:

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #128 dnia: 15 Październik 2012, 17:54:16 »
Cytat: "vvalery"

Toż to jakieś jaja są. Zamiast zapobiegać skutkom i likwidować przyczynę, to oni będą czekać aby człowiek miał zdrapane i w konsekwencji malowane drzwi. Potem sie tłumacz przy odsprzedaży, że auto malowane. Każde takie działanie to jednak utrata wartości naszego WOZU. :lol:

Czekaja az gwarancja nam minie ...

djpit

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 17 Październik 2012, 17:13:59 »
ewidentnie widać tu jaka jest jakość hyundaia.

W końcu jest to element który często używa się kilkanaście razy dziennie, więc powinien być dopracowany, jakiś inzynier...? stwierdził że obcieranie o lakier jest ok, i "dobra jest".  

Świadczy to o ich doświadczeniu i kompetencjach....

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #130 dnia: 01 Listopad 2012, 11:32:24 »
Ktos w ostatnich dniach byl moze z ta sprawa w serwisie? Jak zostala wykonana naprawa?

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 01 Listopad 2012, 23:42:07 »
Ja po naprwie widze juz dwie biale kropki przy klamce. Czyli leczenie syfa za pomoca pudru jak ktos juz tu pial. Ostatnio VW zaprosil mnie na akcje serwisowa wymiany pompowtryskiwaczy. Wszystko za darmoxhe a koszt bylby ok 4000-5000 zł. Kultura pelna geba. Chcialem zaoszczedzic pare zlotych i kupilem zonie hyundaia. Teraz bym doplacil i wzial Polo bez zajakniecia. 8-)

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #132 dnia: 05 Listopad 2012, 18:32:54 »
Istnieje jakis sposob na weryfikiacje pracy serwisu? Powiedzmy ze zdecyduje sie na naprawe tych klamek, ale mam obawy po tym co poniektorzy tu pisali. Deske mi juz sciagali, wiem jak to wygladalo, teraz zmasakrowali komus plastiki przy drzwiach, folie ochronna w drzwiach tez porozrywali, chętnie bym sobie zapewnil jakiego ASA do rękawa, zeby miec mozliwosc zweryfikowania czy nic nie "spaprali" przy okazji, ale na oko tego nie widac.

[ Dodano: 2012-11-06, 16:13 ]
Jeszcze sie upewnie ...

Auto niedlugo bedzie mialo 3 lata. Sprawa klamek nie dotyczy raczej gwarancji na nadwozie ktora jest dluzsza prawda? Tylko po 3 latach to juz moj problem zeby to omalowac?

[ Dodano: 2012-11-29, 21:23 ]
Z tego co się dowiedziałem gumowych podkładek pod klamki fizycznie jeszcze nie ma, składa się zamówienie w Warszawie i trzeba czekać ...

gorniol

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 04 Grudzień 2012, 10:12:16 »
Wizyta w serwisie 19.11.2012 nie doszła do skutku - powód ..... brak części do naprawy. Mają być po nowym roku.

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #134 dnia: 04 Grudzień 2012, 16:23:40 »
AHa, czyli tak jak mi powiedzieli, na zamowienie, ale kiedy, niewiadomo.
Zastanawia mnie sytuacja gdyby tak zglosic sprawe przed uplywem gwarancji ale jakbym sie potem jednak wycofal czy moga mi cos zrobic.