Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
volcan:
--- Cytat: "vvalery" --- W Rzeszowie jak dzwoniłem do ASO to udawali głupa i próbowali zrzucić na mnie że sam to obskrobałem.
--- Koniec cytatu ---
Do Rzeszowa szkoda jeździć - przynajmniej na Rejtana. Co oni tam wyprawiają, to głowa mała - takie pierdoły, jak "kurde - od czego jest ta osłona pod silnik bo została po jakimś przeglądzie" to naprawdę drobnostka. Tyle, że pracują tam ludzie z przypadku - łapanka - dzisiaj w Hyundaiu, jutro w Citroenie, pojutrze w BMW, więc przygotowanie merytoryczne - zerowe, chęć do pracy - jw.
Kudłaty_1975:
Co do jakości obsługi w ASO, to wydaje mi się, że to kwestia „chcę to zrobić”, lub „nie chcę tego zrobić”, lub „nie mam pomysłu jak to zrobić”. Serwis, który akurat mnie obsługiwał wykonał usługę naprawy klamek mimo tego, że Hyundai jeszcze nie zaaceptował kosztorysu/wyceny wykonanych prac przy samochodzie. W serwisie oddając mi samochód powiedzieli, że to sobie załatwią później. Tak się obsługuje klientów. Brawo Jan Sobański Auto System !!!!! Dodam również, że Hyundai nie ma tego typu usterki (wytarty lakier klamkami) w wykazie napraw gwarancyjnych (informacja z serwisu) i za każdym razem chyba rozpatrują to indywidualnie. Może dlatego nie wszyscy (ASO) chcą się za to brać? Może trzeba im podpowiedzieć co mają zrobić? Albo niech dzwonią do innych ASO, które przerabiały już temat, z prośbą o pomoc i poradę jak to należy zrobić i rozpisać w dokumentacji? Przetartym szlakiem łatwiej.
vvalery:
--- Cytat: "volcan" ---
--- Cytat: "vvalery" --- W Rzeszowie jak dzwoniłem do ASO to udawali głupa i próbowali zrzucić na mnie że sam to obskrobałem.
--- Koniec cytatu ---
Do Rzeszowa szkoda jeździć - przynajmniej na Rejtana. Co oni tam wyprawiają, to głowa mała - takie pierdoły, jak "kurde - od czego jest ta osłona pod silnik bo została po jakimś przeglądzie" to naprawdę drobnostka. Tyle, że pracują tam ludzie z przypadku - łapanka - dzisiaj w Hyundaiu, jutro w Citroenie, pojutrze w BMW, więc przygotowanie merytoryczne - zerowe, chęć do pracy - jw.
--- Koniec cytatu ---
Volcan wlasnie tam byla moja zona. To kurcze gdzie mam jechac. Auto kupione u nich. Moze lepiej z autocasco samemu to naprwic jak oni maja jakas szopke odstawic. :?:
rafcio007:
nie dawaj się i nie naprawiaj sam z Auto Casco, po to jest gwarancja i mają to naprawić, wiem że może to kosztować nerwów, zdrowia itd, ale trzeba walczyć o swoje.
de_assis:
Dzis w ASO mi powiedzial facet z obslugi ze spotkal sie raz z takim przypadkiem i wszyskie drzwi do malowania, a dokladnie zewnetrzna polac plus gorna ramka nie malowana tylko polerowana zeby sie kolory zgadzaly, tak wam robili? Nie bedzie sie to wyrozniac na tle przedniego i tylnego blotnika oraz bocznych krawedzi dachu?
Pytam no i tyle? Zadnych folii? Stwierdzil ze Hyundai nic nie przewiduje, mowie mu no to pomaluje i dalej bedzie tarlo, a On ze niestety tak jest i On nic na to nie poradzi. Ktos tu pisal ze w Toyocie by juz dawno wszystkich wzywali i klamki wymieniali.
Mam gwarancje do grudnia, koles mowil zeby przyjechac na jesieni, to co radzicie, malowac teraz, i znowu sie wytrze i drugi raz przed koncem roku czy jezdzic dalej i na jesieni to omalowac? Szczerze to dwa razy w ciagu pol roku malowac, co za idiotzym z ta awaria, pewnie jakas zbiorowa akcja by cos wymogla na Hyundaiu.
To idiotyzm zwalczac skutki a nie przyczyny :-/
Facet mnie nie zbywal, powiedzial co wiedzial, o podklejaniu folii nic nie slyszal.
Ewentualnie zapytam jeszcze w drugim ASO, aczkowliek po akcji z wymiana deski rozdzielczej to żal mi tam nawet z rowerem jechac.
Nawigacja
[#] Następna strona