Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
Kudłaty_1975:
--- Cytat: "ziemniak0783" ---Moim zdaniem u mnie nie wyjmowali,
--- Koniec cytatu ---
Byłem w ASO. W poniedziałek mam oddać auto do malowania. Powiedzieli, że szybę wyjmują, a po usłudze przez nich wykonanej podobno problem już ma nie wrócić ;-)
Daj Boże. Zobaczymy.
W moim przypadku to czy chcą, czy nie, to szybę chyba muszą wyjąć. Nie ma dojścia do rudego. Widać, że wylazł dosłownie pod szybą w dolnej jej części dosłownie na samej jej krawędzi. Co ciekawe, to szyba swoimi zewnętrznym krawędziami w 100% nie jest przyklejona do klapy. Tzn. wokoło ma taki, że tak napiszę schodek, czyli około 1 milimetra szyby i dopiero zaczyna się klej. Przykładowo, to tak, jakby skleić ze sobą na płasko dwie podkładki o różnej wielkości. Przez to (schodek), w dolnej części szyby najdłużej utrzymuje się woda. Ma utrudniony odpływ. Długo to schnie i przypuszczam, że to mogło przyczynić się do szybszego niż zakładał producent objawienia się rudego.
matejo:
a mi niestety powiedzieli, że skoro nie robiłem przeglądu w ASO, to gwarancji nie ma, rdza wyszła, na wszystkich drzwiach, ale tylko 1-2 mm od otarcia klamki, na tą chwile po 3 latach nie rozchodzi się dalej.
Ogólnie twierdzę, ze i20 1 generacji było niewypałem, bo ma dużo wad fabrycznych
marwoo:
--- Cytat: "Kudłaty_1975" ---
Moim zdaniem najpiękniejsza jest definicja PREFORACJI. Generalnie ma przegnić na wskroś od środka na zewnątrz. Pisałem o tym w moim dawnym dawnym poście odnoszącym się do kwestii ocynkowania i20. Jak wybadałem temat, to i20 są ocynkowane, ale od wewnątrz. Taki sposób działania (ocynkowania), ma sen patrząc przez pryzmat definicji PREFORACJI.
--- Koniec cytatu ---
Trochę odkopię temat ponieważ... W związku z tym ocynkowaniem nasuwa mi się takie pytanie (jeżeli dobrze rozumiem) - czy chcąc sprawdzić lakier miernikiem który mierzy blachę stalową, ocynkowaną i aluminium miernik powinien być ustawiony na opcję Fe (nie Zn/Al) żeby odczyt był nie przekłamany?
Jacaw:
Jestem już po 4 przeglądzie i stwierdzono niestety korozję w okolicy tylnej wycieraczki. Ostatni patent z klamkami zastosowany przez ASO, czyli dodatkowe podkładki oraz naklejona folia w miarę się sprawdzają, ale też nie do końca. Po prostu folia przy drzwiach (zwłaszcza kierowcy, bo najczęściej używane) się podwinęła i będzie to poprawiane. Lepsze to i tak niż nic... czyli każdoroczne malowanie.
Jednak się tak zastanawiam, czy nie spróbować zainteresować sprawą jakieś Rzecznika Praw Konsumenta, bo pytałem w ASO, a co z obtarciami od klamek po gwarancji ? Powiedzieli, że nic... czyli trzeba będzie samemu płacić, bo Hyundai nic nowego w tej sprawie nie wymyślił. Mi się jednak wydaje, że coroczne malowanie drzwi to nie jest usunięcie wady tylko jej maskowanie, a chyba nie o to chodzi w gwarancji ? Wprawdzie mi pierwsze malowanie przypadło po 3 latach, ale jak ktoś miał to wcześniej, to w sumie można by się chyba nawet powołać na niezgodność towaru z umową i ciągnąć to w nieskończoność lub żądać z którymś razem zwrotu kasy.
Co o tym myślicie ?
de_assis:
Oczywiście, że masz racje, ale to każdy już musi indywidualnie walczyć, no chyba, ze ktoś sie poświęci i stworzy ogólnokrajowy protest.
Mi się jednak wydaje, że ASO wypiera się często zadem, bo Hyundai znowuż się na nich wypiera, to by trzeba centrale skarżyć.
Swoją drogą, ciekaw jestem ile osób jest nieświadomych tych otarć, bo chyba One przypadkiem wyszły, ktoś zauwazył, napisał tu i poszła lawina.
Ilekroć widzę gdzieś i20 to nie odmawiam sobie, żeby podejść i zobaczyć na klamki, zawsze obtarte.
Nawigacja
[#] Następna strona