Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
Kudłaty_1975:
koniecpolski, na stronie UOKiK w wyszukiwarce „Znajdź pomoc w swoim mieście”, dla Chorzowa wskazują: Miejski Rzecznik Konsumentów, 41-500 Chorzów, ul. Rynek 1, tel. 32/241 31 94, e-mail: radcy@um.chorzow.pl. Tam uzyskasz bezpłatną pomoc/konsultację/poradę.
Ja na Twoim miejscu poszedłbym tam, bo pewnie będzie się ciężko tam dodzwonić, a na odpowiedź na maila pewnie się nie doczekasz. Wiem, że straciłeś gwarancję, ale w przypadku klamek jest to wada ukryta. Nazwałbym to nawet jako ewenement na skalę światową :shock: Powiedzą Ci, czy w ogóle można to jakoś załatwić. Może ich pismo plus opinia rzeczoznawcy sprawę załatwi? Spróbuj, jedyne co masz do stracenia, to czas.
Pozdrawiam, po dwóch podejściach pozbycia się problemu z klamkami.
vvalery:
Teraz u mnie odchodzi jeszcze lakier wokół mocowania tylnej wycieraczki. Załamka totalna. Zastanawiam się co za idiota teraz kupi od nas to auto. Może hyundai wymieni na nowszy model z dopłatą. :roll: Ale co ja gadam, co ja gadam. Nigdy wiecej nigdy nigdy tego koreańskiego g.... Że o obdartych klamkach na nowo nie wspomnę, ale tego już nie robię bo to nie ma sensu. :evil:
kevin55:
U mnie też dookoła wycieraczki na tylnej klapie zaczyna korodować i przy świetle stop nad szybą :)
rafcio007:
niby autko fajne, ale po 5 latach z auta zostanie tylko silnik ;) Ja jestem po TRZECIM malowaniu klapy bagażnika. Zobaczymy co będzie ;)
ziutek:
Ja w tamtym roku położyłem lache na te klamki, w końcu jeszcze 4 lata gwarancji. W tym roku pojechałem na drugi przegląd i o dziwo przy okazji przeglądu lakieru wpisali mi do książki serwisowej "korozja pod klamkami, zalecenie naprawy gwarancyjnej". Zrobili już ponoć trochę aut i ma być ok. Dziś odbieram auto to obejrzę dokładnie, ale ma być wymiana mechanizmu klamek(bez rozbebeszania drzwi), punktowe malowanie, nowe gumki i podklejenie na lakier folii.
W sumie jeszcze 3 lata gwarancji, to się nie przejmuję, najwyżej przed końcem gwarancji się zepchnie szrota;) Nie no żartuję, na razie jestem mimo wszystko zadowolony z auta i ASO. Na tylnej klapie na razie nic nie wychodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona