Forum > i20
[i20 PB] Brak lakieru i korozja na drzwiach obok klamek.
vvalery:
Dokładnie tak jak napisał anel. Pewnie zależy ile razy się drzwi otwiera, ale co by nie mówić dali ciała bo ja pierwszy raz taką głupotę widzę. :evil:
el capitan:
U mnie na razie przy klamkach spokój...ale progi przy drzwiach kierowcy to masakra - (mam po prawdzie nakładki progowe) mimo obchodzenia się jak z nimi jak z jajkiem wciaż powstają nowe ryski...lakier jest miękki jak diabli.
anel:
--- Cytat: "el capitan" ---U mnie na razie przy klamkach spokój...ale progi przy drzwiach kierowcy to masakra - (mam po prawdzie nakładki progowe) mimo obchodzenia się jak z nimi jak z jajkiem wciaż powstają nowe ryski...lakier jest miękki jak diabli.
--- Koniec cytatu ---
U mnie nie ma problemu z progami ( lakiery wodno rozpuszczalne niestety są do d..y).
Z klamkami też jeszcze nie mam problemu ,lecz jutro drugi przegląd i zleciłem w serwisie sprawdzenie i rozwiązanie tego problemu.
Jeśli po zdemontowaniu klamek okaże się że,nie ma obtarć to:(klejenie folii zabezpieczającej) .
Jeśli otarcia już są ( z zewnątrz nie widać ) to malowanie i podklejenie folli.
vvalery:
Przyjrzałem sie temu dokładnie, jak żona wróciła z pracy. Ta guma jest ruchoma i zdziera lakier wraz z pociągnięciem klamki. Widać to z daleka na wszystkich 4 drzwiach. Nie wiem, moze to zależy od mocowania tej gumy.
el capitan:
Niestety ja też się przyjrzałem i mam zdart lakier przy klamkach w okolicach tej gumy. Podjechałem do ASO -kierownik serwisu oznajmił iż lakierowanie będzie zrobione w ramach gwarancji (mówił o lakierowaniu punktowym). Za jakiś miesiac dwa wypadnie mi pierwszy przegląd - i prawdopodobnie wtedy załatwię całą sprawę (bede sugerował podklejenie tam folii bo inaczej nie ma to sensu)
Nawigacja
[#] Następna strona